[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
講得好。有道理呀樓主
男權撚講中學派位就男女有別
女仔m痛請病假又話女仔點解有特權

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

你地d女權閪真係好鐘意標籤人
同你持相反意見就屈鳩人地做男權
black or white fallacy

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

好似係哋叫我做女權西 死港女
Etc 先
我以為你哋講得笑玩得咋
今日全港ot
乜啲女權撚咁靜既, 之前係同男朋友分手post話男人唔上進啲人去曬邊

一陣我逐個point屌鳩你
幫部電話差撚定電啦

用電腦sor

不過聽日有三份paper交, 唔玩咁夜

是但淨係拎最後一個point
你地男人平時咪又成日笑我地女人係雞?

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

除非你叫鴨,唔出錢算d咩買性服務

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

拍拖全AA制/反包條仔先有資格話唔肯做
如果你拍拖又食又拎又唔肯做即係R著數

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

Etc 先
我以為你哋講得笑玩得咋

你唔識分人地幾時係講笑幾時諗真
唔怪得同女權閪講道理真係哂氣

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

Etc 先
我以為你哋講得笑玩得咋

你唔識分人地幾時係講笑幾時認真
唔怪得同女權閪講道理真係哂氣

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

Etc 先
我以為你哋講得笑玩得咋

我樂觀地以為你哋唔會咁幼稚標籤我同惡言惡語
原來你哋真係標籤人
咁見我支持相反意見就屈鳩我港女女權似乎係你哋喎

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

Etc 先
我以為你哋講得笑玩得咋

我樂觀地以為你哋唔會咁幼稚標籤我同惡言惡語
原來你哋真係標籤人
咁見我支持相反意見就屈鳩我港女女權似乎係你哋喎

偷換概念
你其實同佢地差唔多
駁唔到

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話為錢賣身嘅女人係雞,唔係因為扑野係污蔑,扑野並不污蔑

賣身係將身體物化,將性行為市場化嘅行為。一般道德觀念,都視身體為神聖,係神造或屬父母,具形而上價值。賣身,就係將身體原有嘅形而上價值貶低至市場價值。所以雞先被道德審判。

一般情侶交合非市場行為,所以同雞係兩個概念。

估唔到你會咁幼稚玩偷換概念

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

賣身係將身體物化,將性行為市場化嘅行為。一般道德觀念,都視身體為神聖,係神造或屬父母,具形而上價值。賣身,就係將身體原有嘅形而上價值貶低至市場價值。所以雞先被道德審判。

佢哋唔係話 ptgf 係雞
話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人
Shift of scope

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人

廢事煩統一咁叫姐
唔通下下都撻句支那都有無辜既人咩
你當男人係雞蟲統一咁叫都得架
你話男人係雞蟲,就算我冇叫過雞
我都唔會嬲架喎
D同類做出黎既刻板印象係要一齊承擔架啦

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人
所有女人都係雞 係一個meme黎
成日話人Shift of scope
你低級偷換概念仲低章

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人
所有女人都係雞 係一個meme黎
成日話人Shift of scope
你低級偷換概念仲低章

據個所知,個時成堆女係到唱「雞,全部都係雞」

一方面又話女人都係雞
拍拖又嫌女朋友唔肯做
但又要求老婆係處

話所有女人係雞
唔係處就係雞
所以你係話緊嗰班人

依靠出賣自身肉體作為職業換取物質嘅女人係雞. 方便溝通傳意,雞又引申以自身肉體換取物質呢個概念。所以雞唔一定係講緊職業,只要有相同概念嘅行為或想法嘅女人,都通稱做雞. 所以唔止ptgf係雞,拎個閪當八達通嘟嘅女人都係雞.

基本上大部分人講雞全部都係雞,同講全部男都係咸濕一樣,只係一個meme,一個語言習慣,而唔係一個事實嘅總結

其實以上講嘅都係眾所鳩知嘅廢話,根本就得你一個係到強調所有女人都係雞,自製偽論據
其實係我地高估左佢
佢個on9 IQ題post
個答案冇笑點都算
連芒果係濕熱都講得出
可能女人既笑點就係
樓主d 色配得好難睇

首先我係女人,然後好彩我班姊妹都唔係咁,不過我都想係呢到屌下班已經斷交臭雞:

你自己社經地位高過男人咪可以操控男人囉,但你有冇咁既料?冇既唔該收收皮啦好嗎?大家都係普通人點解一定要男人就哂你?憑咩?

呢個年代仲要男人承擔哂所有野既女人等俾人淘汏,樓價高物價高,家陣仲要加重男人既負擔要佢養埋你呢條好食懶做既垃圾,你估似以前一份糧養十個人?而家養你呢件垃圾都嫌多啊。

想做女皇帝?

你一世要依賴男人就永遠都唔好諗住自己有自尊,仲要對自己冇料冇學歷冇技能你憑咩得到條件好既男人,仲想男女平等?究竟知唔知「平等」建基於咩上面?等價交換啊,你俾到乜比你既男人咪可以拎翻啲乜囉,成日都要男人就哂自己,當自己係金雞識生金蛋?

你真係愛你男朋友就唔會想見到佢辛苦,唔會想佢唔開心,會一齊分擔。自私既臭雞只係會想人照顧佢,俾錢佢洗,根本冇諗過愛情係雙向。佢地唯一俾到男人乜野?咪就係塊閪囉,只係識得係到獻媚物化自己,之後再去怪人物化自己,痴撚線

BTW樓主開個post出黎都係佢地都係唔會明,除左男人自己係到圍爐之外,都係唔會改變到班臭雞既諗法,根本唔係活係同一個世界入面,你講人話佢地係會唔撚明,價觀係唔撚同就斷交最實際,無謂拉低自己水平。

仲有我都想係到屌下班雞蟲,係男既就有d 骨氣啦好冇,有閪就當人係女神,做完兵做完狗就當哂全世界女人都係雞,大把好條件既女人你可以溝但又唔溝自己走去食屎。

please,醒少少啦好嗎?

仲有,如果你成日覺得香港臭雞比例多過正常女人既,唔該你都思考下自己係咪有問題,物以類聚,你唔走出有問題既圈子就永遠都只係識到臭雞,其實係冇得怨。

雖然離哂題,不過十成九既年輕男女既矛盾都係出自於上面既問題上,男既女既都同我諗清諗楚,翻黎現實世界啦好冇
樓主d 色配得好難睇

首先我係女人,然後好彩我班姊妹都唔係咁,不過我都想係呢到屌下班已經斷交臭雞:

你自己社經地位高過男人咪可以操控男人囉,但你有冇咁既料?冇既唔該收收皮啦好嗎?大家都係普通人點解一定要男人就哂你?憑咩?

呢個年代仲要男人承擔哂所有野既女人等俾人淘汏,樓價高物價高,家陣仲要加重男人既負擔要佢養埋你呢條好食懶做既垃圾,你估似以前一份糧養十個人?而家養你呢件垃圾都嫌多啊。

想做女皇帝?

你一世要依賴男人就永遠都唔好諗住自己有自尊,仲要對自己冇料冇學歷冇技能你憑咩得到條件好既男人,仲想男女平等?究竟知唔知「平等」建基於咩上面?等價交換啊,你俾到乜比你既男人咪可以拎翻啲乜囉,成日都要男人就哂自己,當自己係金雞識生金蛋?

你真係愛你男朋友就唔會想見到佢辛苦,唔會想佢唔開心,會一齊分擔。自私既臭雞只係會想人照顧佢,俾錢佢洗,根本冇諗過愛情係雙向。佢地唯一俾到男人乜野?咪就係塊閪囉,只係識得係到獻媚物化自己,之後再去怪人物化自己,痴撚線

BTW樓主開個post出黎都係佢地都係唔會明,除左男人自己係到圍爐之外,都係唔會改變到班臭雞既諗法,根本唔係活係同一個世界入面,你講人話佢地係會唔撚明,價觀係唔撚同就斷交最實際,無謂拉低自己水平。

仲有我都想係到屌下班雞蟲,係男既就有d 骨氣啦好冇,有閪就當人係女神,做完兵做完狗就當哂全世界女人都係雞,大把好條件既女人你可以溝但又唔溝自己走去食屎。

仲有,如果你成日覺得香港臭雞比例多過正常女人既,唔該你都思考下自己係咪有問題,物以類聚,你唔走出有問題既圈子就永遠都只係識到臭雞,其實係冇得怨。

雖然離哂題,不過十成九既年輕男女既矛盾都係出自於上面既問題上,男既女既都同我諗清諗楚,翻黎現實世界啦好冇

呢位絲打講得公道
樓主d 色配得好難睇

想做女皇帝?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞