[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
題目一開始就錯了 港女x=所有女人
同埋某幾段都寫得小小勉強
連登仔成日攻擊非處係雞又點解釋?
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權
我都好憎港女又要平等又唔aa
但我都唔鐘意兩性互相仇恨嘅關係

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

笑死
搬龍門啦柒頭
怪就怪你自己一開始將說話講到最盡
依加就係到縮
咁我依加唔係雞
覺得比你hurt到好撚唔開心
要求你同我say sorry ok?
成班臭西,拎個西出黎當八達通咁嘟丫笨
-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主
我係女都好同意你講既野,深明自己其實係主張男女角色要依所謂的標準進行(男人負責搵錢),唔係男女平等。

所謂平等其實就係體諒女性是天生的弱者。

同男仔藍色
女仔粉紅色一樣, 大家都俾社會某小部份人定義, 歪曲, 而失去自由意志

同三千年前儒家思想造就大男人, 壓抑女人一樣, 再唔控制, 女權過度膨漲, 歷史就會重演, 今日既債, 幾千年後男人一樣會高叫男權而造成雙性仇恨
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

我當然係針對有呢啲性格既人啦, 亦包括男人 只係我冇辦法逐個individual去分析判斷, 我只可以好似抽索引一樣拎來講 因為港女含義比較模糊, 亦有首頁情況既女人混水摸魚逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引 誹謗到閣下的話sorry

問心, 大家都知雞係形容咩人, 其實大家只係想針對部份貪錢女人, 起碼妳依家行出街唔會好似南亞人咁, 人哋行見會掉頭走, 或者走埋來話妳係雞啊, 我覺得呢個針對行為既discrimination尚算moderate, 起嘛唔會好似係美國咁妳因為係asian, chinese, or black就即刻俾人開波

只係網上討論無辦法將幾萬個會員逐一分析妳哋平時係咪貪錢, 只可以group埋一齊講
加上, 我個人從來冇未經判斷既情況下話人係雞, 如果真係貪錢, 我就會
之前我有個post覆過, 我身邊有男性朋友追求物質, 我一個會話佢係狗, 俾apple勒住條狗條跑來跑去 (話男人係雞佢只會當妳講笑, 所以我先會話係狗)

咁你咪topic改做港女囉
睇完你成篇都係講香港所有女人
真係冒犯性

因為港女含義比較模糊, 亦有付合首頁情況既女人混水摸魚, 想逃避港女既指責, 所以先想用一個gerneral D既索引

係因為好多有問題既人唔會自認港女, 我先要打"女人"
ching ho ball
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

班垃圾邏輯帝
屌你老味下面樓主有心合理化叫雞
我屌呢個point可以反屌我
仲話咩用錢換自己想要既野
屌你老母 屌鳩女人做雞個陣就道德高地
自己叫雞個陣就財務自由 無撚晒道德
雙重標準
不能同意更多 我對女人男人態度一9樣 大家做錯事都會屌 唔撚明點解我用同樣語氣,啲on9會話我咁樣對女仔 根本有啲男人係度助長緊女尊男卑既風氣
先排aa制單野,勁多人話個男仔要請個女仔

有無link

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10155528684607448&id=105259197447

蘋果個post

見到以下對話

甘肉酸,幾百蚊姐,我係女仔會埋左張單,然後呢世唔見

一早諗住AA嘅就一早唔好一齊食,唔啱feel最多無下次啫,同得人哋撑枱腳,連男人最起碼嘅風度都無,羞家。

我係男人,連請人食餐都咁撚度,真羞家,係屋企煑公仔麵,食完打飛機,十蚊都唔洗,識着呢的男人真係食得屎!

https://www.youtube.com/watch?v=qsqBb5rR52A
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

咁你咪topic改做港女囉
睇完你成篇都係講香港所有女人
真係冒犯性

其實成篇野講既
出面十個女人有9個都係咁wo
你話你圈子唔係咁啫
但係呢到既大部分男會員既圈子中有大部分都係咁
你又點睇

你知唔知咩叫反駁

睇清楚人地最後個point先

男人運用金錢購買性服務 叫財務自主
女人為左金錢付出身體 叫 臭雞 臭西

俾錢買既係享受
女人用身體換錢叫作賤
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

雙重標準?
女人用身體換撚完錢咪享受囉
俾錢買既係作賤
女人用身體換錢叫享受
諗清楚先講野 無限你時 慢慢諗

真係屌你 我俾錢買我想要既野 都叫作賤

真係屌你 我用身體換自己想要既野 都叫作賤

歪理當道理 女人logic 世界級
認同你既真係無天理

proof?
請問世界一開始有寫明用身體換自己想要既野會不得好死 落地獄?
你係真理?憑咩?

其實以前有句話叫 笑貧不笑娼
所以雖然女人某程度上真係作賤緊自己 但至少佢都有付出去養自己 而唔係好似某啲蛀米大蟲咩都唔做 淨係不斷攞社會福利

上面有班撚樣
自以為係神 可以審判人地
德國夠有紅燈區啦
點撚樣呀
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

笑死
搬龍門啦柒頭
依加就係到縮
咁我依加唔係雞

under妳個condition, 如困我有話過妳係雞我願意道歉
但係我冇 即使首頁, 話"女人", 都冇話人係雞
一樣都駁唔到
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

笑死
搬龍門啦柒頭
依加就係到縮
咁我依加唔係雞

強烈要求樓主向我道歉
其他大部分我都同意

最重要係大多偽女權

笑死
搬龍門啦柒頭
依加就係到縮
咁我依加唔係雞

under妳個condition, 如困我有話過妳係雞我願意道歉
但係我冇 即使首頁, 話"女人", 都冇話人係雞

即係呢到
如果仆街成千幾二千個絲打你講d野又唔撚中
係咪你會逐個道歉say sorry
我係絲我都好同意你講既野
好撚頂唔順啲女人成撚日掛住扮到靚一靚去釣有錢佬,仆街我都中意化妝扮靚但係呢啲並唔係人生既一切。我都好認同錢係重要既,但係想要錢應該要自己搵而唔係叫條仔搵埋你嗰份
我心目中真正既男女平等係,同一份工作,不問性別只問能力去揀最適合既人選,而唔係好似依家啲偽女權撚咁
不過唔好標女人啦 一碌鳩打一船人 嗰班係港女黎姐

同啲阿婆話根本呃人, 後生仔唔會讓人架一樣, 但事實阿婆妳依家係坐緊張關受座啊

唔駛話社會傾向幫唔幫, 把口鍾意講嘢, 有power講嘢既人傾向幫妳, 已經造成社會不公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞