[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
有咩用? 狗公多到喊, 兵仔多到喊

而家D傳媒女神前女神後咪搞到D女自以為是

我話俾你聽, 樓主講果D問題如果套落一個稍為靚D大波D既女度, 無男仔會覺得係問題
教你地分辨港女同女人

就係拎個牌寫住
極邪惡日式抹茶芝士紫薯海膽

睇下佢會唔會狗沖
其實女人根本要既係男女不平等
女人理應利益多過男人

係香港啲女人先會又要平等又有自己做公主
其他真正feminist係唔會咁 係追求真嘅男女平等
好丟架🤦🏻‍♀️

又要公平又要做公主呢個真係最撚屌

同免費單車, uber, 資本主義, 知識一樣
所有白人優質factors來到華人區一定變柒

其實 西方搞既 某程度都柒左 睇女權就知
帶領做果班 其實係醒目叻先搞出黎 但蠢果班就 你明架啦 咪就係班港女囉
有54隻港女負皮
正評
駁唔到
Agger

我話俾你聽, 樓主講果D問題如果套落一個稍為靚D大波D既女度, 無男仔會覺得係問題

大波妹玩撚曬

但人要有自知之明 自己明明唔係女神級又妄相擁有女神級待遇既 大有人在
有54隻港女負皮

55隻臭雞港女負皮

大波妹玩撚曬

但人要有自知之明 自己明明唔係女神級又妄擁有女神級待遇既 大有人在

錯字
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

On9,講撚到靠自己就好似好叻叻豬咁
靠自己係基本野,等男人養個班係on9,無腦,但唔好吹奏*靠自己既港女*
如果鬧親交都係個女講道理 個男就成個細路咁咩都唔聽又點計

我想講有時唔好以偏蓋全 的確一大堆女係咁on99
但我相信有更多係獨立+有頭腦+理性既女人

至少我身邊既女仔fd全部都好成熟 而且係完全唔想/唔需要用男人錢 更加覺得與其等運到釣金龜 不如靠自己仲實際

On9,講撚到靠自己就好似好叻叻豬咁
靠自己係基本野,等男人養個班係on9,無腦,但唔好吹奏*靠自己既港女*

[quote]
大學生佔中講自己點樣買唔到樓,批評共產黨,而唔識捉緊中港機遇, 枉讀大學

咁又點? 幸福永遠係自己爭取, 唔敢出聲俾人當狗咁踩住上係正常, 但我唔會甘心

就係你呢啲人, 定義男人應該要有氣度, 定義乜嘢叫氣度, 男人又要乜乜柒柒, 先會拖低整體利益

唔關事,就係因為男人所以先使理班八婆講乜,成班男人喺到圍爐講女人嘅不是,柒撚到呢

冇圍爐, 我會派埋傳單, 正面開波

啱喇,學埋班女人咁,整埋啲男權組織,捍衛男權啦,睇到都覺得羞家

學埋班女人
好似女人咁
你呢樣係貶低女性既侮辱, 而且竟然係因為眾生平等既自由表達權利
我唔覺得你可以咁樣蔑視女人
亦都唔覺得男人冇同等既表達權利

你話女人係蝗蟲就唔係蔑視女人?
你咪去表達囉,周圍同人講喺香港做男人好唔公平,去博人同情囉

喂我上面句句有道理
做個生意, 理應大家俾5蚊出來, 依家賺你蝕我既, 我唔出來講啊
我屈住道氣屈到死嗰日唔緊要啊, 其他男人呢?
你覺得有問題咪負皮上一頁囉, 有心有時間咪好似猜燈謎咁係上面抽幾條來駁囉,
依家道理你又冇, 入來噴曬灰但又唔肯走, 嗰個乜Q文盲詭辯家起碼都有推動過討論, 你呢?

完全唔覺得有咪值得討論嘅空間,如果你現實生活蝕底過俾邊個女人嘅,你咪直接同佢講囉,不過你開個post都啱嘅,攬埋成班俾女人恰過嘅男人一齊圍爐屌柒女性,屌柒女權主義
我自己都知講女好賤,女權撚好撚on9日日屌柒男人,但係作為男人,我真係一笑置之

巴打你大人有人量,唔同啲女計,但係你有冇諗過其他受壓迫既巴打想唔想發聲?

我自己生活圈子就唔多呢啲咁19嘅港女,但你打開電視,新聞,周圍渲染既價值觀都同你講呢個世界有問題,你唔想發聲,但都唔使阻人發聲架嘛?

理性討論
我唔撚明點解我要代入班on99既雙重標準港女既角色同你地嘈wo
你揾亞里士多德都講唔撚得通啦
不如將個重心轉番係
係咪咁多女人係你地口中既雙重標準港女
咁樣呢個討論先會更有說服力
如果唔係既話呢個討論只會同1+1=2 大家同意嗎之流

同意

期待樓主表現

不如咁諗,如果唔多既話,點解呢個POST會有1000正皮而少過50負皮?
我假設連登男女比例即使係9:1都有一半女人認同樓主講既野。如果無普遍性,點解會咁多人認同?
請指教

轉個角度諗
可能佢地只係同意樓主所講既雙重標準之後就比撚晒正皮
去表示對女權撚既不滿
即係我出個post: 連登詭辯家好有錢
內文: 1+1=2 同意正皮

1+1=2唔存在普遍性問題。

如果無普遍性點會有共鳴,有人認同?
你試下出個POST話香港搵五六萬蚊都做月光族,睇下啲人會屌柒你定係比正皮你?

可能佢地身邊十條女入面 有一兩個係咁既極品
咁對呢d極品當然係恨之入骨 記到實一實
之後一見到樓主屌鳩佢地wo
仆街即刻比個正皮先 點睇?

你咁拗無得拗,再落去就係幾多個先叫多既問題,亦都係樓主所講無需要執著既問題。
而家係講緊由無,變到有一堆咁既仆街港女,個趨勢係度。

所以某程度上樓主以佢個post個topic非常誤導人,同意?

“做”出黎既兩性平等先叫平等,拒絕接受女性特權,用行動去證明男性做到既野,女性亦做到
“叫”出黎既兩性平等都只係9叫,一方面要求平等,但另一方面唔去負平等所帶黎既責任
你係咩人,你身邊既就係咩人。不可否認一樣野,要求保有特權同時要有平等既好處既女性係絕對存在,亦使唔過半,亦為數不少,尤其以靚女情況更甚。
你係咩人,身邊既就係咩人。如樓主剩係鍾意痴埋去d靚女度,咁港女絕對係佔大多數。但咁既行動,又有咩資格去屌9班女?
但樓主亦可能因生活所限,例如工作,令港女佔多數,咁只可以可憐佢。
好女人係有,不過佢地低調。比起四周圍同人講我有塊閪我有特權,好女人既存在感就顯得更渺小
幾千年黎都係父權,結果依家咪反彈,風水輪流轉
女人可以有異性朋友 男人唔可以
Most if not all 香港女人都係咁諗
[quote][quote][quote][quote][quote]-女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
-男人運用財務自由召妓,會被標纖為「雞蟲」、「有性病」、「污漕」❌

以上依point其實唔啱,社會傾向唔幫女人,會俾人話臭雞同公廁多於講咩女性自主

比樓主搞到分左心岩岩思維亂左
用簡易邏輯推理:
given 叫雞 係有問題
咁樓主第2句 statement 已經係錯左 被標籤為雞蟲 係無問題 所以呢個point不成立
given 叫雞係無問題
係叫雞無問題既情況下 同理 做雞一樣無問題
所以
女人有身體自主,不限與誰性交,稱呼濫交為剝奪女性自主✔
呢句 statement 係正確
而下面句 statement 亦係岩既
所以根本無問題發生 結論咪各有各精彩囉
所以用呢個point去指出男女不公係不合邏輯

仆街高汁討論無人參與?

其實樓豬無講明第一句係講性工作者
要駁既話應該要樓豬定義清楚先
算啦男人惡左咁多世紀 咪比啲女人威下囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞