[置頂] 其實女人根本就唔係要男女平等

811 回覆
4354 Like 140 Dislike
班女權撚爭取果d野根本全部對佢地有利,冇著數果d永遠都唔會爭取

跟本上就係要自己著數 搵人地笨柒

佢睇唔到個丫鬟係女人咩
我又唔覺得樓主講果d係社會風氣喎
大把人正正常常
只係網上傾向發大極端例子講

如果連登有兩個post:
同女朋友一齊左3年,平平淡淡相處得唔錯
臭西拜金港女派帽收兵拒絕aa制
邊個post會有人討論?

返返現實啦

上面講過
我只係見到有個火種萌芽,並好易利用人嘅墮性,social norms而蔓廷開去,我只係想制止場大火發生
返返現實啦

火種萌芽 人嘅墮性
講出黎有冇打冷震?
不過都好,你話係火種萌芽,姐係你都同意你描述既唔係社會普遍現象
雞全部都係臭雞 包括我條女
男人埋單時有幾多女人會爭取男女平等
D字好立體
D字好立體

我都覺
藍字好似凹左落去咁
合理化做雞真係第一次見
btw wfc 你要做咪做飽佢囉
唔小心負皮左
講得好

係香港啲女人先會又要平等又有自己做公主
其他真正feminist係唔會咁 係追求真嘅男女平等
好丟架🤦🏻‍♀️

算9數把啦港女
口講一套做又另一套
香港女權已經好撚高
最要大聲爭取都係回教同印度
我又唔覺得樓主講果d係社會風氣喎
大把人正正常常
只係網上傾向發大極端例子講

如果連登有兩個post:
同女朋友一齊左3年,平平淡淡相處得唔錯
臭西拜金港女派帽收兵拒絕aa制
邊個post會有人討論?

返返現實啦

上面講過
我只係見到有個火種萌芽,並好易利用人嘅墮性,social norms而蔓廷開去,我只係想制止場大火發生
返返現實啦

火種萌芽 人嘅墮性
講出黎有冇打冷震?
不過都好,你話係火種萌芽,姐係你都同意你描述既唔係社會普遍現象

唔係普遍就唔駛正視?
咁強姦都唔普遍啊,印度多啫,香港唔駛咁好治安啦
蝻都係得深水埗多啊,其他唔算多啊,唔駛咁擔心喎,做乜排蝻啫
完全唔識防範於未然,幾多歲?
雖然連登咁多男人講到點仇視女人
但自己從來唔會係生活中,遇過咁嘅男性。
所以,根本係個人問題。
你點對人,人點對你。
好似話,女人如果養男人就係食軟飯,男人養女人就應份,如果個女人肯各自aa負擔,個女人係好女人。嚟種思想,就算幾好嘅女仔都冇可避免有。

樓主雖然用錯「女人」嚟個terms。但佢嘅目的係屌醒大家,自問冇問題嘅人,無須對號入座,做好自己就得。

依家個問題唔係:究竟係咪男女平等。而係,點解女人可以高叫女權嘅時候,男人講返男權竟然會俾人屌。咁咪叫唔平等。

不過,見到有絲打話唔想見到兩性仇視,我都好認同。
女人做雞
男人做鴨

女人叫鴨
男人叫雞

想睇你寫埋
71隻臭雞留下負皮
D字好立體

我都覺
藍字好似凹左落去咁

我以為得自己覺得添
我哋理應站在弱者一方,保護弱小,但今日女權已經如同癌細胞一樣,威脅社會運作,女人憑著「弱者」所得到嘅利益及權力,已經超出上限,男人已經好似溫水煲蛙一樣成為新嘅受害者

好同意
男人埋單時有幾多女人會爭取男女平等

香港女人會叫你請 因為佢地不嬲無男女平等 只有著數
啲字3D既
-女人分手,出軌,因為男人差,令女人死心

-男人分手,出軌,等於賤人,不可追究女人做了甚麼
連登詭辯家
你好撚on9
我立即屌你老母
正宗死港女
駁你都晒gas

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞