一個輕鬆互動種田文

1001 回覆
178 Like 17 Dislike
張無忌定楊過,呢啲情節太行啦
有冇睇樓豬行文架,育四書
又開新故
A,10幸運

卡關半個月,都未遇過同空間有關嘅異獸,你決定去圖書館搵資料,到底有咩異獸適合自己去獵殺呢?

叮噹叮噹,圖書館已到關門嘅時候。

你將成個圖書館反轉,終於搵到三個相關資料。

一:

時空蚯蚓,會係不同空間節點來回跳動,隨機出現係世界各地,可遇不可求。

獵殺後的技能:攻擊

二:

海地綠龜,年幼時會游出極遠嘅大海深處,一生獨行,需要交配時,就會回歸陸地,但唔係游返去,而係出生時就會喺產地設定咗一個空間門,隨意穿越。

獵殺後的技能:萬能

三:

百寶袋鼠,腹袋中係一個異空間,好色,好財。

獵殺後的技能:強化

—————

請選擇第一次突破的獵殺對象。
百寶袋鼠
多啦av夢
喺整理同書寫大世界嘅大綱嘅同時,想keep住寫文同大家傾下計,咁啱想試下寫小白文,咪玩下種田。
諗起隔離post講返舊登嗰個黑化野比大雄,琴日秒速睇晒
我唔想再睇多啦av夢,但好似真係三最有趣
2 啦,萬能
出文啦
agree,唔出文正仆街
諗住入黎避下世
樓主有義務要保護讀者
快d罩住我
我都係你讀者,所以打和
Btw唔好quote文唔該
你詳細閱讀百寶袋鼠嘅描述後發現,佢嘅技能同你嘅異能都幾吻合,所以你決定選擇百寶袋鼠作為你第一突破嘅獵物。

坐言起行,正當你準備出發前向書籍中提及百寶袋鼠出沒點嘅時候,你發現你嘅班主任就企喺圖書館出面。

確認過眼神,班主任行過嚟截住你。

「 _ _ _ ,你做咩走堂啊吓?!」

請設定主角名稱
齊格飛
Fate?
好正
嗰陣喺書局睇咗幾頁 就即刻買咗本書
叫Siegfried咁樣咒主角?
「齊格飛,你做咩走堂啊吓?!」

你有啲無奈噉望住班主任,自從佢知道你擁有未知系異能後,就經常提點同幫助你。

論外表,班主任年不過三十,但面孔好似早已凍齡,冰肌玉骨,本來已經國色天香,加上歲月嘅磨鍊,風韻更甚。長髮綻放於群花之中,依然鶴立雞群,芬香四溢。

論實力,班主任三年前已經係六破嘅強者,喺一個三十歲五破已經算係強者後補嘅世界,班主任直頭可以話係天才。

咁嘅完美女人,你又點可能唔動心?

你會...

A:同班主任表白

B:同班主任講百寶袋鼠嘅野
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞