一個輕鬆互動種田文

1001 回覆
178 Like 17 Dislike
咁改力5
敏5
敏5 智5
智慧暫時到上限
咁All in 敏
幸運+3
敏捷+7
補滿幸運10先有大奇遇
大家唔好淨係配點啦,有選項㗎
A
幸3
力2
敏5
A, 敏捷7,幸運3
上限為十
7會爆錶
0力量大概係咩水位
100米20秒係中學肥仔水準
加爆幸運,剩低全敏
保持隊形

眼殘
睇咗幸運7
三主項先有上限,幸運冇
柒開 冇所謂
好柒師
5票A

布倫好感度:-1 = 5/10

瑟坦特好友度:+1 = 5/10

配點: +3幸運,+7敏捷。

——————————

目光放遠,唔再去留意老師們眼神嘅回饋,靜靜噉望著樹葉隨風擺動,令你心靈漸漸放鬆,進入咗一種忘我嘅境界,時間都好似要為你而靜止,等你可以好好欣賞呢幅名畫。

瑟坦特:「齊格飛。」

你擰轉頭,瑟坦特高大嘅身終於映入眼簾,佢面色稍露疲態,但雙眼卻射出銳利神光,特別精神,由此可見瑟坦特應該發生了甚麼好事。你對著瑟坦特點點頭,再也按耐不住心中興奮,摩拳擦掌,準備出發。

你:「瑟坦特,時間唔夠,完咗先?」

瑟坦特心領神會,傳回一個冇問題嘅表情,亦透出絲絲與我相近嘅期待之情。

時間,三個小時。

你向瑟坦特點點頭,便全速跑往彩虹之森嘅方向。

彩虹之森雖然叫做處於學院嘅隔離,但以你保持全速100米13秒嘅速度,依然需要10分鐘路程先可以到達。而已經失去咗五個鐘嘅你哋,自然唔會再浪費多餘時間,拔腿狂奔,務求以最快嘅速度到達彩虹之森。

速度不足,耐力有餘。

飛奔嘅過程中你嘗試分出心神轉頭留意瑟坦特,但係發現,佢根本面不紅氣不喘,一直以輕輕鬆鬆嘅步伐跟隨喺你後面。不出半分力氣,就跟貼喺你身後,你就知道呢個男人被稱為校園史上最強未破,身體質素必定佔其中一大部分。

你哋終於嚟到彩虹之森嘅外圍,幾個老師企咗喺到隨時候命,以防任何意外出現。老師們見到你同瑟坦特呢個離奇組合,都略為顯出驚訝之情。點解被稱為垃圾嘅你,會同最強未破者嘅喺埋一齊?可能佢哋覺得,你只不過係襯托女神嘅嗰件豬排,隨即向你透露出憐憫嘅眼神。

你齊格飛,唔需要人憐憫。思緒流轉,回憶起書中描述。

「百寶袋鼠,好財好色。於彩虹之森長年定居,學院出發,到達外圈後向50度角右前方直跑,兩公里外,於外圈與內圈交界處,有一山谷,內存瀑布,連接天和地,別有洞天。作者於該處發現一袋鼠,母,育二子,初生。母袋鼠探測結果為二萬異能值,一破者可挑戰,獵殺可獲袋鼠其一生所藏,錢財寶物,無所不奇。」

無視老師們嘅目光,你帶領瑟坦特一路狂奔,不出5分鐘便發現書中描述之處,瀑布水花四濺,飛灑於天地之間。左右掃視,都未能發現所謂洞天,但定睛一望,就發現瀑布後有一凹位,洞空足足有兩米大。

你會...

A:入洞內探索

B:於洞外引誘
引入好感度系統
重睇一次,發現咗個bug......
11歲話就要同老師拍拖,會唔會太過分
重睇一次,發現咗個bug......

11歲就要同老師拍拖,會唔會太過分
A
入洞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞