一個輕鬆互動種田文

1001 回覆
178 Like 17 Dislike
難搵就將把劍插係高山?古墓?,再係旁邊搵塊石刻d古文上去,放流言「集齊xxxxx(素材)xxxx(地方)將會出現稀世神劍」,然後就等人黎⋯
咁少人嘅
同做問卷一樣
open-ended question一定少人答
仲以為你哋會鐘意自由啲、開放式添,噉我自己接返啦
12點一更
你返到宿舍,久久未能平復心中動盪,一切都如夢似幻。

不禁回想嗰段儼如希望之路嘅文字。

「欲修補格拉墨,需集齊天之水、地之蟲、陽之石、陰之牛、時之爐、空之心,方可重返顛峰。」

但你不禁諗起養父所講嘅下一句說哈,準確噉淋熄咗你正燒得旺盛嘅火焰。

雷金:「哇,近乎全部都係準神物,有啲甚至聽都冇聽過。要有大氣運大奇遇先會獲得一個,更枉論要儲齊所有材料?」

你雖然稍微感到低落,但冇灰心。

你知道前路將會難行,卻有了方向。

全因為,嗰道冰冷卻柔情嘅身影。

早早休息,養足精神,聽日將會係你嘅重要日子。

鈴鈴鈴~

日月交替,鬧鐘確時將你叫醒,而家嘅時間係...

二零二零年十月一號早上六時正。

距離實戰訓練嘅集合時間仲有一個鐘,你決定去雜貨店買一啲物品,填補你嗰個空盪盪嘅倉,因為你深知自身擁有嘅基礎戰鬥力不足,需要巧妙運用外物嚟輔助自己。

嚟到雜貨店,商品五花百門,你會選擇買?...(可選擇多於一樣)(現有學分:750)

A:一個急救箱,內置基本急救物品,200學分。

B:一條五米長麻繩,30學分。

C:2人份乾糧與清水,50學分。

D:一把開山刀,200學分。

E:打火機,10學分。

F:除味劑,移除身上多餘味道,使你貼近大自然的味道,50學分。

G:催情噴劑,未破異獸亦有效,200學分。

H:一袋玩具金幣,20學分。(可重複購買)

I:一比一大小玩具貓咪,100學分。

J:不錯美的獸皮,100學分。

K:唔買。
A C E F
BEGI

新人lm
BCFG
歡迎新讀者
gun
A B C F G
老師:買埋晒啲唔等使嘢
今日冇文
文呢
樓豬返工忙今晚會有
打緊了,比啲時間我
好嘅樓主
樓豬新讀者lm
文呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞