一個輕鬆互動種田文

1001 回覆
178 Like 17 Dislike
豬仔開咩
終於有人發現因為我冇描寫過把斷劍有幾大
開工
我老闆開姐,唔係我
唔通你就係其中一位股東
我係低微嘅打工仔
BEGI

餘下學分:410

左顧右盼,喺有限嘅學分下,你終於選擇好購買啲咩嚟豐富你嘅儲物空間。

一條麻繩,一個打火機,一支催情噴劑同埋一隻玩具貓咪。

冇錯,喺你腦海入面已經有一個完整嘅計畫,萬事皆備,你已蓄勢待發。

離開雜貨店後趕往學校大門,今日係二年級生嘅實戰訓練日。一個禮拜七日,七個年級嘅學生都會被平均分配到每個禮拜有一日嘅實戰訓練,全級會一同離開安逸嘅校園,前往處處暗藏危機嘅外界。係一種磨練,亦係一種提醒,提醒住所有學生,呢個世界到底有幾咁殘酷。

嚟到學校大門後,稍微遲到嘅你發現眾人已經聯群結隊,形成一個個圈子或是隊伍。

你目光掃射,不難地發現那道如仙般的身影,你緩緩走到布倫面前,布倫見到你已經到達,隨即低頭喺手上嘅紙張打上一個剔號,完成咗點名嘅工序。

倔強的你不知說甚麼好,點點頭便轉身離開。布倫見狀,眼神閃爍了半分,便回歸平淡,目光繼續尋找下一個點名的學生。

你左顧右盼,都冇發現瑟坦特嘅身影,唯有孤零零自己一個企喺一旁。但好快地,企喺布倫老師隔離嘅艾爾老師大聲宣布:

「二年級生,又到實戰訓練嘅時間了,今個禮拜你地嘅訓練地點,就係最五花八門、包羅萬有、人稱未知系異能者福音嘅地方 —— 彩虹之森。彩虹之森分外圈、內圈、核心地帶。謹記謹記切勿進入森林內圈位置!你哋暫時只可以喺外圈徘徊歷練,內圈同埋核心地帶,對你地嚟講只不過係有心無力嘅禁區。危機情況,三按皇家手鍊,好快就會有老師嚟救你。萬事小心,祝你哋好運。」

說罷,學校大門徐徐打開,一聲令下,好似賽跑比賽噉,同學們心靈相通般同時奮力前衝,務求爭取第一位。

與人潮相違背嘅你,企喺原地目送住其他人嘅離去。

等到最後一個學生都已經離開大門後,你仍未等到瑟坦特嘅身影,老師們與你目光對視,眼神中盡是不解之情,你會......

A:點都等埋瑟坦特

B:先行出發
A
係隻抽呀
A
A
A
A
A
A
A
9票A

你就這麼站著,一動不動,任由時間飛逝,亦要等到戰友的到來,你就像處於世界中心點,日繞旋轉,人潮流水無情,拍打你岩石堅定。

歲月如梭,噉就過咗兩個鐘,距離結束集合時間仲有六個鐘,仍未發現半絲瑟坦特嘅身影。錯失突破機會?還是相信戰友的承諾。你會......

A:繼續等。

B:等多兩個鐘。

C:等多四個鐘。

D:唔等,開始歷練。
此外,40正皮屬性點加成:

力量:0

敏捷:0

智慧:10

幸運:7

剩餘10點未加數值

提示:

開始多打鬥,各數值都會有用。

參考數值:

未破者三項上限為十,普通人基礎三項數值為四。

敏捷0,現時男主跑100米速度為20秒。
唔知呢
allin幸運
A

點都要抽嬴佢
D
all in 敏捷
樓豬突登話跑得慢
參考數值姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞