教電單車個輝sir 好似比左20萬brain差

907 回覆
296 Like 8 Dislike
自練堂係要令自己學識揣摩部車嘅能力,下下有導師帶住係唔會進步,到底呃錢輝佢係想學生合格定剩係想錫住部車?

仲有我想講,佢回應個段野肯定係Brian 團隊幫佢打,啲套路一樣,又係用理念/理想/再引用一段野去總結,呢個係brian條team 一貫寫文方法,諗都諗到條mk 輝既學歷點會寫到呢段野

都係嗰句,嗰20萬包左既,同埋而家一穫粥,佢肯定有加錢比brain ,準備跟輝蛇學26既又要加價嫁啦,唔係點抵銷條數
問:🔥嘩係咁要人上導師堂,其實都係為賺錢啫?🔥
答:數學題,「上導師堂 vs 租車自練」邊樣好搵啲?
租車俾你,我需要負擔「買車、維修保養、保險」等等成本,但係上導師堂,我除咗要負責你架車之外,仲有導師架車(都係要買車、維修保養、保險),而且導師要出糧嘅(唔通靠光合作用開飯咩)。喺生意角度,一定係盡快俾你租車自練係最好搵,而唔係好似我咁。我教咗好多年電單車,而家就係想有啲改變,我唔想做一間租車公司,我想成為一個受人尊重嘅電單車師傅。

其實呢個簡直係邏輯性嘅錯誤,首先去學車嘅學生人數一定係Fix 左,例如每月有20個人咁,咁你會寧願依20個人去租車自練,定還是跟你學上導師堂呀?呃錢輝都識講啲導師都要出糧,如果個個都租車自己練,咁佢啲導師咪出唔到糧

所以佢點解係都要人上導師堂,最主要就係想賺你呢一筆錢

都係嗰句,除非每月學車人數係一倍一倍咁增加,否則上導師堂賺既錢一定多過租出去自練,起碼一倍有多
以前唔貴,有心教,算ok Ge

呢一兩年出名左可能變左,個價真係有啲貴....
其實個呃錢輝係咪唔知 facebook 啲人留言嗰到有頭號粉絲標籤,睇黎佢啲工作人員唔知facebook係可以locate 到佢地出黎
仲有佢啲打手做多左啦
輝蛇個facebook,咁多年黎出現過幾多個有幾百字既留言?

今次呢個所謂既「澄清」post突然湧現大量幾百字既留言,突然好多經驗分享同例子分析,真係唔洗諗都知發生緊咩事啦
其實上面有師兄講得岩
你好地地教車,有口碑就大把學生跟你學,但好揀唔揀走去跟條連登最出名既傳銷佬

當初係連登都多人推薦,但又心雄走去跟傳銷佬想發大達,其實好多學車既學生都係好後生,可能仲讀緊書或剛剛出黎做野,真係負擔唔到咁貴既學費,仲有過去10年學26同46既費用係double 咁加,26有得自己練都叫平啲,但條輝蛇就搵笨柒咁唔比人練,搞到學26都要成皮幾野

佢就跟個傳銷佬係咁想搵啲學生笨,已經走火入魔咁濟,廿蚊10分鐘都出得廣告先好野
我係輝sir就真係不如講少句,叫少啲人過去護航啦個po搞到長炒長有
首先,好好地檢討下個收費收返個公道啲嘅價錢
第二,如果你一定堅持要睇住學生先比自練,最起碼最起碼都唔好堂堂轉導師啦
堂堂轉導師、跟住話要睇住學生進度你點睇呀你連佢上堂學過乜都唔知
第三,我知你有心教,但係你學生無時間練車點進步講多過教呢啲唔講啦
真心大家都好尊重你大家都唔係有心嚟踩你,但係你係教26呢一個界別咁嘅收費同方式太出位啦,學26嘅多數又後生又無乜大富人家,你開價九百蚊上兩個鐘,就唔好怪人話你提供到嘅野唔值呢個價錢我都成份糧比哂你啦仲係度做掌上壓,唔好怪我上嚟呻先得㗎
屌希望唔再返嚟呢個po啦好撚攰阿輝sir你都係想教車姐,以上幾點跟住做啦唔係跣鳩你呀一場相識,唔好再搞啲咩廿蚊十分鐘啦好好地教車正正常常咁做個師傅,呢個po兩日就沉底啦
連登真係捧乜衰乜,利申:當初就係睇到連登好多人話佢好就報左佢
算啦巴打,你講一百句都唔及拜仁差講一句

佢點會聽你講呀
個個人考完強制試就可以用學牌自己出車架啦
咁大個人洗撚你擔心
比20萬就係呢d 政府新聞稿水平?
450一粒鍾真係好撚貴
你呢段野講真仲有用過比20萬傳銷佬
算啦 佢點會減價
一定有堆學生係收緊800幾個價錢入去學
同埋佢好鍾意話收咗你考試租車費先,然後學費可以平啲
搞到你想轉會都冇得轉,因為轉會就會蝕咗個考試租車費
我一堂都未上已經轉會
輝蛇唔明連登既影響力係幾大,佢以為之前咁多學生,係因為佢教得比人好同有所謂brian 差既marketing?
個個教26既都差唔多,佢之前多啲學生其實好大原因係因為連登之前好多人推薦
但佢選擇跟一個連登仔最忌既Brian差去諗點發達,佢就已經唔會再care 連登仔

果然成也連登,敗也連登

佢口口聲聲話人抹黑,呢到幾十個連登仔,如果個個都抹黑佢,咁佢個問題都幾大下
同埋無人搞過佢facebook,大家都只係呢個po到講,都好公道啦,我地有我地講,佢有佢facebook 繼續Brian差,所以佢唔好再屈人抹黑,你之前做得好就讚,你而家搵人笨就彈,就係咁簡單
算啦,你當蝕左幾百算,否則會蝕萬六萬七
當佢租Ducati 喇

屌 都收咁貴 收皮啦
輝蛇 我一take連強制 都係7000咋
連強制我都係用左6千幾一take
但輝蛇當你一take 都要16000up
早左落堂又唔見佢回水

利申:舊年年尾跟佢學
我就係咁中左伏
第一次上堂先知無得租車自練
唔好再話點解貴都多人幫襯,其實好多都係上過1-2次導師堂中伏我諗
因為條仆街由報名到收錢都唔會主動講價錢同埋有導師評分,連路試個期都未有就收定考試租車又係焗你先比錢佢洗。 呢種巧立名目既收費方式係其他公司真係唔見有
根本就係
26既制度就係首先考左強制,證明已經有能力控制架車
輝蛇講咩未揸得安全根本就係邏輯性錯誤
大佬嗰個學26既人都成年啦,湊小學生咩,呃錢就呃錢啦,扮咩為學生安全設想
其實hold 起考試租車錢真係好仆街既行為,焗人無得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞