[互動故][打鐘放學]《Zoom lesson》 (4)

903 回覆
26 Like 2 Dislike
多謝
後記

首先好多謝大家肯睇曬成個Zoom lesson故事,特別係由post 1開始睇到最後嘅朋友一開始都係因為好多人用zoom,所以就想用佢嚟做題材,亦順便講下網絡安排問題

而以互動故形式去寫都係想挑戰下自己能力,試完就發現自己功力好有限,仲有一大段嘅進步空間,所以都好多謝你哋嘅包容。加上我喺構思情節嗰時,係無諗過會有Janice呢個角色出現,大家嘅選擇造就咗佢,令吳志聰嘅人生更加充實,可惜唔係描寫得好好,結局出嚟嘅效果一般。

所以,喺寫樹力前傳嗰時,我都考慮過佢嘅結局要點樣,本身無諗住寫死媽媽,而係以open ending嘅形式,去等大家估樹力會放唔低過去,用部發夢機器去重返過去,一世都唔醒,定係選擇揾翻林逸峰。

但經考慮過之後,就決定寫現時大家睇到嘅版本,成功放低執着,但同時喺成長嘅過程中,佢失去咗好多,唯獨有得必有失,要學識放下就要先學識接受失去。

係咁多了~希望你哋會滿意呢個故仔,滿意呢個結局,享受呢半年嘅追故、見證大家甩P嘅日子。樓豬日後會繼續努力寫故比大家睇(亦歡迎睇翻舊故),各位未來再見
唔捨得
寫到樓主都甩埋p
多謝樓主嘅故咁就半年啦...
有埋前傳個故事完整咗好多
沒有P牌的第四十九天
記得巴打都追咗好耐 多謝你咁支持
多謝一開始都係以前傳做background
幾好睇 唔錯
多謝巴打欣賞同追咗咁耐
多謝樓主
多謝樓主
我會掛住你
好奇你只係留低比負皮定真係有睇
我都會記住你哋
幾時有新故睇
要休息下
不過最近有idea 係短故嚟
寫好應該會po喺Ig 同紙言
期待
終於睇曬
由你啱啱開post已經收藏咗
一直唔得閒睇
呢幾日終於一嘢睇曬

另外有啲嘢想問下
溫sir喺夢中之後點
喺現實又發生咩事
唔好意思 咁耐先覆巴打
好多謝你有睇曬我個故
温Sir喺現實同夢境一樣,都係好掛住ex,但現實嘅佢因為無遇上學結他嘅樹力,所以唔會拎得翻結他,無勾起翻掛住嘅情感,最後就同另一個人結婚。

至於夢境嘅佢會點發展,呢一方面我無細諗,因為夢境發生嘅事只係虛構,而現實係無發生到,可以當係另一個平行世界去睇。

唔知有冇解答到你 唔明嘅可以再問因為我自己都唔係好記得劇情

咁到底
樹力喺夢入面個frd點攞到支結他㗎
佢家姐就係溫Sir個ex所以一開始會話任然唔鐘意嗰個結他 覺得係因為家姐同温sir分手,所以家姐先會走去讀書
[/quote]佢家姐就係溫Sir個ex

所以一開始會話任然唔鐘意嗰個結他 覺得係因為家姐同温sir分手,所以家姐先會走去外國讀書[/quote]
thx
你個故好好睇
加油
多謝你無棄故
嚟緊已經寫緊下一個故 希望到時會再見到巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞