[互動故][打鐘放學]《Zoom lesson》 (4)

903 回覆
26 Like 2 Dislike
A
同名都記得
A 炒左主角就蘋果見啦
B
A
A
A
終於有翻少少互動故嘅感覺
無諗過你哋會記得
我內心掙扎了好一陣子,最後決定果斷承認自己為爆料人士,免得Ray無辜受罪。

「我有啲肚痛,想去廁所先。」我忽然感到不適,故此向他們提出要求。

待我從廁所返回獨立房間後,我向他們發洩不滿:「係我爆出嚟。鄧Sir呢啲人點可以再做老師?佢非禮學生、搞大學生個肚,呢啲有曬前科嘅人,憑咩做人老師?」

上司緩緩道:「你真係當自己係萬世師表?可以企喺道德高地去批評我哋?講到尾,你咪同我哋一樣,為錢而打工。

你畢業無耐可能唔會明,做多幾年你就知咩叫社會,老師都只不過係一個名,我哋要做嘅係安份守己,學生有事?關我叉事?

我哋都係打份工姐,點解你係都要搞大件事,整衰學校個名?比咁多麻煩我哋?你以為自己好偉大,實際就自掘墳墓。

不過講咁多都無用,反正由今日開始,你唔會再係老師,我哋決定停你職。

一係你自己辭職,否則你有排都唔洗旨意有工開。」

我故作鎮定:「咁鄧Sir呢?你哋係咪都一樣會踢佢走。」

「你係未訓醒定真係咁天真啊?緊係得你一個走啦,鄧Sir唔止會無事,仲一定升職加人工添啊。」他得逞地說。

「班家長同傳媒都唔會放過你哋。」我咬牙切齒回應。

「So?你咁樣係唔會令我驚㗎喎,非禮又點?強姦又點?搞大你又點?見你咁唔甘心,我做好心話埋比你聽,鄧Sir係我哋嘅人,你永遠都唔會見到佢走嘅一日。

而加,走嘅係你,唔該你即時同我執嘢走人。」

「即係你都默認鄧Sir有咁做?」我離開之時再向他問道。

「唔係默認,係擺明,你吹咩?」

我注視手機的錄音功能仍然正常運作,相信他剛才所說的言論經已被我錄下來。

坦白前,當然亦做好保護自己的措施,難道電視劇沒有教過嗎?壞人多數死於......話多。

幸好所有老師都喜歡說話,全都是說個不停的人,否則我也無法錄下其證據。

好了,我下一步應該怎樣做?

A、即場以錄音威脅對方,要對方解雇鄧Sir及繼續聘請自己

B、裝作若無其事離職,然後把其錄音放上網絡及傳送給傳媒
B

屌你老母哩啲仆街枉為人師
B
即場比佢del咗就大撚獲
B
B
I’m back
B
B
B
B
B
B
B
B
B呀 唔好有咩差錯
B
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞