買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
有無咁誇
即係咁 平機畀我會諗Panasonic 近年啲平機有誠意 嚟緊2020款啲平機終於換Android系統
49吋 黎講
Q60/80T都得60Hz係咪應該㨂60T算
電視機規格其實裡面好多嘢睇 唔係單純睇數字 哦~ 呢個60Hz 嗰個120Hz 4K 8K都可以睇到優劣 幫你輕輕望過官網 單係Q80T係Full Array LED Q60T係Direct LED仲有可比性咩… 都唔再講有冇4K120 input嘞
其實用x8500h打機input無100hz睇落同普通50hz有冇分別?
冇我買部平啲仲好
用左lg cx 48 兩星期
打機睇netflix 一流
你知唔知香港panasonic會入咩2020年款55"電視?
台灣嗰邊出咗 你可以去台灣網站參考吓
我知, 不過想睇下有無人收到風香港會入啲咩款者, 始終唔同地方嘅款/spec都可能唔同

明白了, 岩岩睇左sony網
如男果我唔打機 唔洗插HDMI
只係睇電視+netflix係咪唔影響
可以跟panel 行足100hz?
啱啱睇左機電署, 55"好似得HX800H同HZ1000H, 有無人知個spec係點?
等於外國咩型號, 幾錢到?
技術上係
不過你唔打機
睇片50Hz/60Hz已經足夠
既然我唔打機
係咪x85h未必最合適選擇
明白 唔該哂
送嗰啲soundbar用唔著嘅 你地會點處理?
放左佢
旺角有無舖會收? 唔想擺上網放
有興趣 Tg Vvbc123
事實上係dependant on 唔同因素
好多片都係用24fps/30fps黎拍既
就算係Viu/31/CCTVB/77 都係cap左係50hz(制式問題)
詳細請Google motion smoothing, 睇下你有冇需要; 通常啱睇波用
黎緊有冇d值得期待既55"電視
依家睇rtings暫定買 LG 55" OLED TV B9 OLED55B9PCA
樓主有無其它推介參考下
用黎玩PS5同睇Netflix
Sony 9000h
諗住年尾買
我都等緊, 唔通真係年尾先出
好似話八月出
諗住年尾買平d即
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞