買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
55吋一萬蚊樓下有冇邊部最抵買?
畫質係
系統就冇***咁好
好想換電視呀,可惜部x9000e仲未壞
me2 9000e用家
到而家仲幾滿意
lG oled48cx 定Sony x95h 好
好難揀
55bx
太大 屋企只係擺到 50以下
48cx 睇過d 色真係好靚, 但聽聞lg 售後服務比較差?
再癲d, 50”
TCL 定 Skyworth?
UNDER 1100蚊SOUND BAR
有咩推介??

BOSE 果條好唔好
二手電視連保養,大概價錢5-6成左右,諗緊博唔博好

又要窮但又想睇55” sony 8500g ok?
大家會prefer Sony 55” A9G or Panasonic TH-65GZ1500?
假設後者貴前者2-3k
查完一大輪先發現部ipad 2018同iPhone 8出唔到Dolby Atmos
Sony電視係咪要買Apple TV 4K先得
如果要streaming睇到4K Dolby Atmos除咗Apple iTunes同Netflix仲有咩途徑?

好似幾抵 唔知賣街淨機幾錢
大鋪應該$15xxx?

細鋪應該 $14xxx?
Skyworth 得部55S8有賣點
咪撚用依D 牌子啦.
18K, 開價比想像中狼死
最大問題係而家PS4 PRO已經唔值錢
當年買A1都已經係+$999就已經有一部
bt 死都唔用5.0
佢地已經轉行整牙膏
遊戲機,相機,電視機全部都變晒牙膏產品
究竟a9s 定cx 48抵玩?
cx 48 大鋪而家折左應該$14000 頭.
港區/亞太區 TCL/創維/海信 完全冇討論價值
人地幾乎將所有新機都放係美國市場
所以支那機就唔好諗啦
OLED 都差唔得好多
依家都係睇 HDMI2.1 compatibility 同粒 processor 有幾勁
同埋都係果句
一部 android tv, 一部 webOS, 自己決定啦
48 cx 好似冇wide angle? 我見官網寫 "完美可視角度"
你係咪講 "wide viewing angle"? "wide angle" 係相機 term 黎架喎 ching
點都好, CX 同 A9S 既 viewing angle 可能會只有少量分別, 大慨 2-4° 左右
依個係參考rtings A9G vs CX 既比較
不過兩部都已經算係數一數二既機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞