買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
唔care 個backlight 嘅,8500g 係抵玩
除左冇左55" 既 screen real estate 之外 應該都冇
如入手 55" 可考慮C9
請問一下55 8500g 同49 8500h個backlight 唔一樣?
有人話h 系列個backlight 先見得下人, 另外如果你要100Hz 嘅, 直接無視49" x8500H
如果$6000會唔會多少少選擇
謝謝巴打

睇左好多,基本上唔知有咩分別,對電視無咩追求

LG係咪真係好易壞?我見佢地做緊promotion
唔該哂巴打
如果C9係咪要搵細鋪?我見之前d巴打話大鋪好多都冇哂
乜唔係兩部都有100hz 既 motion smoothing 咩
三叔tu7000
六千有找
你試下彩啦 昵層我都唔知
49" 8500H 係50Hz
sound bar 係咪駁earc / bluetooth 都可以? 打算電視掛牆, 但又唔想駁住條線
我想知個資料來源
點解可以咁伏
motion smoothing個啲係人工插幀, 唔係講個panel原生100hz
sony 網
唔好咁 你會唔去錯其他區
會唔會*
原來係100Hz
本身兩部機都係有100hz motion smoothing, 其實最重要既係佢地 HDMI 最多只support 60hz maximum
當然panel 點有可能 100hz
我就買咗Q80T 電視 再加Q80R soundbar同後置
好聲好多
絕對唔係

美版native 120Hz-> 港版100Hz
香港嘅x8500G/H native 100Hz
但唔support 1080P 120Hz output
應該關佢粒soc事
Rtings有explanation
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞