買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
應該無開

我跟rtings ks8000 setting既
唔識形容, 唔夠FPS咁? 掉幀? 9成係隻盒仔太雞
因為玩PS4 睇片係無呢個情況

唔知新果D三星機有無改善
屋企用soundbar, 電視機個speaker由佢啦
係aeon個優惠呀
我見samsung有airplay呀,直接iphone可以投射出去先吸引我咋
原來節目表都係一樣架,咁即刻得sony最正
A9G 20k 買到?
我都想知邊到20k買到A9G
差2、3千
俾得20k就無所謂啦
點解casual gamer 會用得著?
價錢差2xxx
睇下有無必要Q80t
邊度睇價錢差咁少?
我都覺得X9500H好過 object based同Dual database processing好緊要 除非價格上好吸引 唔係都係X9500H勁好多 4K120得好少game支援 嘥氣…
電腦盲
ps5呢個spec係咪推唔到4k 120hz?
我都唔係好熟 不過佢應該等於GTX2060咁上下 當然遊戲廠會針對PS5作調整 點都勁多少少嘅~
Price hk
5xxx 同9xxx 嘅分別
5600 vs 8050
咁要睇budget 喇, 多43%
睇netflix YouTube 唔打機 好似唔駛Q80t咁高階
都係架, 一般使用者
不過 HDR quality 應該差唔少
係aeon 買左部LG 65E9、又係嗰啲電器組合
用aeon 信用卡分期24個月、總數$28000
信用卡回贈$500 加 會員回贈$900禮券
送左部Phillips攪拌機、仲有兩件電器
六千幾蚊gtx 2080 super都係得4k 60fps
四千幾蚊ge ps5點會做到double
就算下年出新d gpu有hdmi2.1都無乜機會run到4k 120fps
當然lol, cs go哩類game另計
我唔係咩發燒友
可能用落會知分別喺邊
*** 70Q掂唔掂 定 sony A8G好
未試過sony TV
一部oled wo
70Q係咪qled 其實個價差得唔遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞