買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
x8500g native 100hz螢幕,好似係
8000h得50hz
利申 今日開始係8500h用家
尋日度多次屋企個距離
覺得55吋都可以 剛剛好
而家要決定就係CX定係A9G
雖然其實都係偏向A9G多D
去馬啦
望過實物,靚過Q80T都幾多下,反正差幾千
A9g
想問下大家係未多數都買soundbar, 有無師兄係會有插amp駁喇叭?頂唔順電視既聲,想upgrade下
兩位巴打都係A9G用家?
其實最吸引我係佢啲色tune得自然
同埋個remote似乎好好用
佢個quick setting 好似幾方便
其他就各有千秋
當然MIJ對我都幾重要
訂左A9G,預算9月中-尾裝機
邊度訂? 咩價錢
非也, 我純粹偏好sony, 睇緊佢A9S
用緊舊amp駁5.1衛星喇叭,行DTS-HD, Dolby Digital HD,睇戲打機勉強都夠洗
咁巴打你係對SONY有愛定都係幾部入邊揀?
我應該都係預佢9月中至尾送貨
A9S同A9G
除非尺吋真係咁多影響 大少少都唔得
否則我會揀A9G
我都有咁諗過, A9S 扣埋部濕9 PS4, 大約$14xxx, A9G 扣左$3000 coupon. 都仍然要$21xxx
都係呢幾部入面揀, 但個人純粹想揀sony
佢仲要8月中先拎到貨, PS5 10月就出
2手價未必咁硬 就算唔開盒賣都係咁話
同樣48我會揀LG CX
但55就當然會番番去SONY
48" 點解唔揀sony 嘅?
主要因為現時未有實物 陳列都冇
唔知啲色水各樣係點 始終都係新panel
雖然我都相信佢會同A9G好相似
其次就係佢唔係MIJ
依個原因就個人啲
你又岩, 俾咁貴價錢竟然唔係MIJ.
唔知SONY OLED 可以玩幾耐
推一推
豐澤訂
好似2萬4千幾,再另外送3000蚊超市現金卷
唔係,不過等緊a9s岀,再睇下入手邊部
我上網睇其實只要唔係日日睇同一個台
基本上唔太會有burn in問題
咁Japan Quality我都有啲信心嘅
掛牆點樣先可以睇唔到啲線?
想問下Lg 用家, 我岩岩買左部nanocell
插nowtv 個機頂盒落hdmi1, 會係咁跳畫面, 但hdmi 2 乜事都冇...

係有野set 錯定壞機?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞