買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
啱啱入咗部H880,駁完隻HT-RT3之後經PS4播碟唔係好覺後面兩隻喇叭有聲...
係咪我插錯野...
ps4玩game要set output dolby, 播碟唔知關唔關事
個soundbar出pcm得2.0, dts唔支援
咦... 咁即係電視直出5.1先ok?
有少少唔明
49x8500h $8289
AVLIFE單換500超市

43X8500H $6650
AVLIFE單換500超市

抵過百記?
我都諗緊a9s擺房
原來係咁睇rting全部best budget都係tcl hisense,但落舖就得d不知名型號
其實a9s好吸引
但知道唔係MIJ唔知點解有d失望
明明都係top model
q70t 好無呢,有無咩問題?? 定係一係買60t 一係升80t呢?
Sogo係咪有coupon送
49吋一定x9500H,不再解釋
你買得部20K既機就唔好慳個1K啦

唔講touchwood部機有咩事成部瞓落黎會點
係有咩事要返廠整你唔用原廠架SONY有權要求要你自己先行拆落黎,整完返黎唔幫你掛返上去

我既建議係10K樓下既機先好考慮唔用原廠掛架
PCM同好似叫bitstream係無壓縮,個soundbar 無壓縮之下只出到2.0
壓縮有兩大format, dolby 同 dts, 個soundbar只用到dolby
ps4可以係setting 較output dolby, 打機就出到5.1
播碟就唔清楚, 可能要睇隻碟係用緊邊種
你都岩,到時去Sony到買返
想買49吋電視,budget ~8000蚊,平時主要睇下電視台、netflix 。追post見到Panasonic gx880幾抵玩,但係舊年既型號。想問下有冇2020新機差唔多價錢既機推介,定仲係gx880最抵買?

另外想問下如果用8米既hdmi線會唔會好影響畫質,上網見到超過5米既線最多淨係去到hdmi 1.4, 30hz。如果我用wifi睇Netflix, 係咪用咩hdmi線都冇影響? sorry, 第一次買電視,唔係好熟電子野
好多49" 都係 smart TV 有 built in/downloadable Netflix
所以大多數機唔洗線都睇到
好多49" 都係 smart TV 有 built in/downloadable Netflix
所以大多數機唔洗線都睇到
如果under 8000,2019年 P記880H,不過好多地方已經斷貨,一係俾多幾舊買2020年sony 8500H
想問問Sony 用家個logo 燈個底框係咪熱到辣手?想知係咪部部都咁?
55 Oled a8g 定q80
A8G好似無AirPlay
A9G
A9G成2皮野 over左5000budget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞