買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
我係分開睇
因為本身係睇緊48 cx
其實都滿意 不過女朋友覺得太光 睇太耐會辛苦
之後去左睇a9g 發現55吋原來又唔係差好遠
特別我地主要係Nexflix 同Youtube
主要感覺都係Sony啲色自然啲冇咁味精
同埋peak brightness 冇咁刺眼
唔該巴打, 我打算去大鋪買算, 但而家A9G 個價錢又搞到我心大心細, 扣哂所有coupon 我諗應該都要$21-22K
其實上網我見佢出左部叫A8H
睇spec就接近一樣 但因為部機仲架有實物
比較唔到啲乜
但照計就唔會好過A9G 始終都flagship model
同埋啲Sales都話唔會有A9H
所以A9G 依然都係Sony top model

咁諗囉 同Cx差唔多價
正路會揀Sony MIJ都值幾千
A9G 個sound system 好過A8H, 但如果用sound bar 係咪可以ignore?
我就係諗住如果用A9G就唔用Soundbar
咁我係咪掉番轉唔洗考慮等A8H
因為尋日去試覺得個聲都好唔錯
同埋佢Auostic Surface Audio 講到好似好勁咁
要買就買Q80T
囡囡不批准
只可以買入門機
A8H係咪仲未有消息?
但好反智wo 差幾千銀個畫質差唔少
你上rtings做comparison都已經知
睇price hk差一千唔駛
呢度多唔多人去price hk買機
55‘’ Q60T = $8790
55‘’ Q60T = $13280

差好遠
我以為你買細一個size
唉 肉赤到 接受唔到,有無人接受到爆左2cm 左右?
$4000 放出黎 買部新算
我都考慮緊55 CX/A9G/9500H
有討論區話LG 係commission 高d, 定sell 你果個係lg promotor?
畫質黎講, 9500H 應該拍馬都追唔上A9G 同55CX
豐澤 staff呀
考慮埋9500H主要都係價錢問題, 同有新買新
LG nano 系列 掂唔掂架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞