買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
就係屋企細擺唔落
Price見到AV
55Q80T $13580
49X9500H $12500
9500H比之前又平咗幾舊水
早一個星期9500h 大鋪仲做緊$13980, 而家已經$12k 頭
係罪大機先係咁定係全部新出都係咁
好奇巴打係點放唔落,我原本都睇Sony 49”,但見到55Q80t咁抵就想度下點放落去
梳化位同掛牆位太近啦⋯⋯本身46吋已經好盡
google點會無review唔好咁伸手好無

gx800h用家,佢同其他3大tv牌子最大差別,係無airplay同埋自己os,會無得睇黃藍viu,rthk,twitch呢d app,但同3大牌子既中階機比,換黎慳左一舊錢

自己落去舖頭感受下,一定好過聽連登仔意見
同埋gx機,大舖開始清得7788,問得黎不如行多一兩間碰運氣
如果想裝黃藍viu 有無咩計仔
加tv box e.g. amazon fire stick/ shield tv
今日換完, 同一問題. 即時拎走 話退錢, DLLM 唔知我黑仔定佢黑仔.
又有廿粒?
是但比張你睇吓 見到咁嘅樣我都廢撚事再數
自己諗吓電話可以影得出黎既黑點個範圍有幾大
驟眼睇都起碼六粒 細細個位置

講錯咗係呢一度起碼八粒
但今次部機生產日期係幾時
上個post有師兄話如果買oled Panasonic 最好
咁如果我諗住買gz1500/2000
但其實都諗住買soundbar
係咪買1500就得?
Thanks
冇變都係2019年 其實佢都好慘 睇師傅應該都係連登仔黎. 不過佢重係到係咁講話坐遠少少睇唔到, 係正常 師傅見到唔該自己食多幾粒 講到溝條女包暗病好正常咁
好可能係佢d貨尾貨
我之前4月買部q80r都比2020年1月尾啦
點會仲比19年貨
係呀, 師傅自己都呆左一呆, 重點係另外一間咁岩有人買完 出緊2020/ 5月既貨 我屌
所以呢個post唔會直接叫人買水貨
Yes 風險評估最好自己衡量 要買既話最好揀番間有信譽嘅 會幫手最起碼坐枱安裝 包咗三粒死點或以下既鋪頭
Avoutlet 有soundbar特價
2x好少者,我3星機通常開四五十,甚至再多啲
求各位巴打比下意見🙇🏻
想買43吋 電視機
Sony 43” 8500g 定8500h好
細舖8500g 做緊$5480 , 豐澤扣哂所有優惠就$5900左右

兩個既分別係咪淨係一部用到AirPlay , 另一部用唔到?
on paper
43x8500h 會多左DV support 同 hdmi 2.1
請自行定奪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞