買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
70q 係qled, 畫質已經唔差
sogo avlife 買左部 9500H 55" 連架. 扣晒coupon 14000 平到笑
包安裝?
扣咩coupon
佢本身定$20990係好瘋狂 反而佢65”定$27990 55”做到$14000合理抵玩 仲要畫面LCD嚟講真係好有質素
早幾日屯門roadshow 都差唔多呢個價
我年尾應該買65”X9500H 如果二萬有找就正了
連架18560, 佢分單碌卡, 碌完第一張單有1500 sogo coupon, 之後用落第二張單度. 第二張單再送1100 sogo coupon.

另外送2000 惠康coupon, 埋單用sogo 卡再95 折...痴線
Sorry 想問下Sony 49”x8500h 同 49”x8000h其實有咩大分別
見x8500h好似冇乜人講 但價錢差成2000蚊
如果普通睇下Netflix 同睇波 邊部合比較好呢
位置有限 想要32" 4k 邊隻好
8500有earc,100hz
8000無earc,50hz
其實呢100Hz 睇netflix 有冇用架?
想知 同問
如果差唔太多應該買x8000h就算
想問下買左x8000h嘅巴打 評價如何
如果成日睇啲動作比較快嘅片,例如F1嗰類係有影響,又或者用番cctvb財經台下面嗰條bar去睇下就明
今日見到 ***條q950t soundbar,好吸引
點扣先可以扣到變49"個價
睇到了,CLS
香港有行貨先算啦
Q90R都冇行貨
O950T成2099澳幣喎
來到香港可能要$15000
Soundbar黎講
用hdmi / optical 駁電視 同 Bluetooth 音質有無分別架
收返
豐澤賣緊11390一年保養
屋企電視突然虧咗,全部數碼台花到癡線,模擬台就睇到,換曬電視線又試過拎電視去人地屋企試,都係冇分別,已排除係大廈天線問題,係咪代表部電視壽終正寢用咗就快十年

睇中SONY X8500G/X8500H 43吋,想問下買G唔買H嘅話其實分別大唔大?如果係LG或者Panasonic同價位嘅話有咩好選擇?
ps. 想加多二千蚊買條sound bar,電視放檯面上
三星新款入門soundbar hwt450 $939 avoutlet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞