買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
台版8500h都係120hz
如我之前係置頂所說:
只有***會閹割Hz數
應該支那同香港等用pal制式,而非ntsc之地區TV 就native 50Hz/60Hz;
台灣同美帝係ntsc,所以就60Hz/120Hz
本身兩部機都係有100hz motion smoothing, 其實最重要既係佢地 HDMI 最多只support 60hz maximum
當然panel 點有可能 100hz
絕對唔係

美版native 120Hz-> 港版100Hz
台版8500h都係120hz
應該支那同香港等用pal制式,而非ntsc之地區TV 就native 50Hz/100Hz
台灣同美帝係ntsc,所以就60Hz/120Hz
Q80R又好似幾好啵,師兄買咗幾錢?
不過結論依舊
除左靠Motionflow幫你做AI smoothing之外
你都係焗住要用60hz 因為佢根本支援唔到100/120 既signal
2020 43吋HDR有乜推介?

只係signal 係唔支援
就咁睇電視/睇戲就支援
55C9 上星期細舖買$15980現金自取價
想再平D 可以搵下 55B9,除咗 processor 弱少少冇乜分別
除咗50hz/100hz
X8000h同x8500h有乜大分別?
新手想問下 <43" 筆直 4K , 齋睇電視
係咪求其落電器鋪執部就得
新手想問下 <43" 筆直 4K , 齋睇電視
係咪求其落電器鋪執部就得

40-43 呢個 range 都得
43ru7080
我見 RU 又幾隻 TU 又一堆
RU7080/7100/7400
TU7000/8000/8500 有咩大分別
請問熟電視既巴打,你地覺得sony a9s大概會賣幾銀?
我就黎換電視,但因為土地問題放唔到50幾吋既電視
但我又想買部高階少少既所以睇中左a9s(雖然佢未正式推出)
或者有無其他同等級既電視可以推薦俾我
唔該哂
RU係2019嘅
TU係2020嘅
買之前做下資料蒐集先好
例如:上rtings.com
鳩估無痛苦 我估SONY定$20990
講真… 三叔唔買QLED不如唔好買 垃圾嚟
土地問題 我打算買 lg cx 48
我見網上寫屯門做緊優惠
但真係好遠 有冇巴打問過現場有咩優惠?
其實無 prefer 咩牌子都只係純睇電視 舊嗰部壞咗好耐未換
巴打有無其他推介?
純睇電視劇咪揀平揀保養長囉 無所謂 無要求就唔使推介啦 價錢行先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞