買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
聽sales 話有唔知咩功能可以幫你clean 走殘留影像
烙印
pixel shifting
panel refresh

第一樣技術係將畫面定格好耐而且有返咁上下亮度既物件輕微位移去減低燒印風險,呢樣我覺得係有用既

第二樣係每行一次就會縮短個panel既壽命,罪大OLED係去到某個時數就強制行,無得你揀
但係sony畫面係咪理論上好過LG?
個image engine可能會好過,特別係X1 Ultimate
但係LG係影像處理已經愈追愈貼
系統應該sony好啲
不過LG/***先有apple tv
a9s 點解唔出55"
唔係, 我唔知如果睇netfliz 多,易唔易built in
26k 太貴, 大鋪都要25k
之前屋企用開SONY 49X7000
自己搬左出去貪平買左P記fx630H
更係覺得D色水唔靚, 個UI又 仲要APPLE機投射唔到出去
最近見到*** RU7080幾平, 可以直接用APPLE AIRPLAY, 但未用過***
想知有冇咩問題同埋好冇用
唔打機bx 係咪diu 唔過?
因為呢塊新Panel LG只係有生產48” 無其他尺寸
Mini-LED 唔係支那 TCL 開始買開既 term 黎咩
其實你係唔係講緊 MicroLED
mini led連共果iPad都傳黎緊會用喎
L豬今年年頭CES好似都放左部開發用機出黎比人睇
想問sony 55’ g系列同h系列有咩分別
諗緊8500定9500
簡單答法(2分): 2019 同 2020 型號既分別
oh yeah, 唔記得 LG 都有 Mini-LED
不過好多 focus 都去左佢個 MicroLED 到
budget 7k 到

LG 55UN7100PCA
定 Sony 49X8000G

想有airplay , Netflix
thx
外國都係叫48a9
d人話可能同a9g一樣只不過係size唔同,當然真係要出左先知
你要55買a9g咪得囉,唔洗等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞