買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
想買lg cx 55" 深水埗啲鋪有冇伏
見平大鋪成5000蚊
因為扣哂贈品?
A8H 大家點睇? 呢幾日出左55吋個價 仲未出65...我想買65多
咁師兄你即係比多幾多買個星級保?
部電視今日出現閃爍嘅情況

圈住嘅灰色位會閃1秒停1秒咁間斷
部機係咪壞咗了...
sony x8300c 15年買
而家啲電視用得5年咋咩...
個sale冇講有分兩種
我諗我係一般嗰隻
2年$880
Thanks ,等我遲啲又問下睇下咩答案。
主要係喇叭個功率
同埋好似話master series 出廠顏色會Tune得靚D
其實依兩部唔係差太遠
我覺得揀番A9G冇死
A8H點都唔會好過A9G
佢HDMI 3係2.1
但佢2.1得黎淨係支援eARC
因為我上面都有提到
佢只要中其中一項功能都可以叫自己做2.1
yes,基本上所有4k電視都內置netflix,至於係咪出4K就睇片源
當然啦
rtings review a8h 仲要高a9g 1分wo
就咁睇spec 兩部幾乎一樣
請問"A8H點都唔會好過A9G",係基於咩黎講?
係呀
淨係送條hdmi線
Sorry我冇詳細睇啲評分
岩岩睇番見到好似話A8H光啲同埋低少少input lag
但係A9G 個audio係好啲
而且可以做中置喇叭
加上Master Series 嘅calibration係靚啲據說

不過眼見為實
A9G開心使用中,不過新屋未有上網未試真Netflix
大致上係正嘅,個audio都真係唔錯
49寸 預算 5-6k 有咩介紹 平d都得
主要阿媽睇電視 係咪要買sony先穩陣?
係咪唔用soundbar都好好聲?
我都係貪佢個聲靚啲可能可以慳番個喇叭
先諗A9G
同問
如果我點都諗住買soundbar
咁係咪買低一個grade就得
睇緊SONY機, 我見X80H 話有Dolby Atmos, 但個X-balanced speaker 要大於 55 吋 先有, 兩者有無關係架?
今日係間鋪個sales x95h 就可以較用唔用Dolby,但x80h 無得揀既好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞