買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
price.com最高評價嗰啲都ok嘅
如果都驚,格下價,有時大鋪價錢都差唔多
想買55吋OLED
有冇好介紹?
A9G
A9G 唔係停左產咩 ?
除左SONY,有冇其它選擇 ?
人地仲係Flagship架
A9F就停左
如果想要all round啲可以諗LG CX
始終硬件上齊啲 同埋如果打機佢會多啲function配合到
但如果以睇戲睇劇為主 Sony真係冇得輸

利申:唔知Panasonic新lineup係點
據聞評價極高
我見全線豐澤同百記冇貨,以為佢停左
LG 我睇緊GX 系列

因為屋企部機唔知幾時打柴,Sony A8G 要8月中先有貨
巴打掛牆?
冇貨唔係掛 有冇試下去Sony Store問
掛牆
Sony Online Store 寫8月中
唔係
假設部機$10000
佢有$12500俾人claim
例如電視有得齊
要$8000零件費
咁就$12500-$8000=$4500
你唔洗畀錢整返
到下次壞
又有得整
要$6000
咁$4500-$6000=-$1500
你就要自己畀$1500去整部機

如果冇得整要換
呢個你要問豐澤
佢寫得有啲唔清楚
大原則係畀同一Level嘅機你
不過會唔會話之前維修用過錢要自己補返啲錢呢個我唔清楚

如果join星級, 應該無限維修費用
不過無論普通/星級, 都好似無得換新機

呢個係我買電視加保養張合約
我睇唔明換機嗰度打過去問
個職員答我係冇得整換機就唔洗理個啲限額
總之唔洗錢換返部同Level嘅機
不過我覺得呢個答案同張合約有啲出入
遲啲會打去問多次
伏咗咩
直接買部apple tv 盒仔
我唔用airplay,買咗9000G又ok喎
想知 samsung Q60R 2019個隻係咪停左產⋯
邊度有得再買
Q60T 得60hz 買唔落手
點會唔洗理,你張約都寫有維修過計125%,無維修過計100%
需要oled?
用咗A9G兩個月 冇投訴 但有個問題
佢到底係咪hdmi 2.1 上網睇有人話係有人話唔係
X9500H開個咁既價,係咪焗人上A9G
咁搞不如CX
只係香港賣得貴
點會唔洗理,你張約都寫有維修過計125%,無維修過計100%

所以我都覺得條友亂up
遲啲去豐澤問清楚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞