買電視機換電視機集中討論區 (15) 有問題睇咗#1先

1001 回覆
0 Like 0 Dislike
啲廠應該多數4k 60hz 就算 (我估)...真係好多game 上到4k 120hz 就到時再換電視
睇咩多?
不過已經斷晒貨
7k買到下面咩
49X9000G二、三月扣晒回贈同超市7千幾,另一款打錯咗,應該係8000H
4k led 9500h都係top架喇
要拉埋8k黎計就冇辦法啦
其實4k 60hz 穩定已經好好
而家ps4 pro果個所謂4k都係upscale上去
冇記錯仲係得30fps
如果下一代穩定做到4k 60fps 已經算係好大進步
我估下一個generation 得minecraft,同d indie驚有機會4K 120fps
大部分有4K 60fps都偷笑
DF 分析過ps5 demo個幾條gameplay
大部分都仲係4K 30fps
大作有4K 60fps 要還神啦
所以都係果句
現階段唔係話hdmi 2.1 冇用
只係佢未必有你想像中咁有用
唔好為左個port放棄其他考慮因素
唔係話冇sync嘅mon開咗會減低撕裂咩
P記有五年保,如果有五折都屌得過嘅
多唔多巴打買左x8500h開心使用中?
我部野聽日到
裝機個時SONY人價幫你CHECK埋死點個喎
但少過唔知幾多點佢唔會換
但比咁貴買個有瘕痴線嘅....講唔過去
心大心細緊BX同CX,BX平幾千...
大家點睇
上年B9好多人討論
今年B系列好似冇人討論
我唔知個processor 係咪真係差咁遠
係冇撕裂 但勁高latency
但講緊fps要大過mon既hz數先會trigger到
佢個點咁明顯應該有啦,有1星期內換機應該得
只係用黎Netflix 同ps4
咁應該冇乜分別
會打機係咪C series 安全d?
就算係hdmi 2.0其實都行到4k 60hz
你唔係pc gamer 基本上都唔洗諗黎緊console做到over 60fps以上
所以其實理論上係冇影響
不過佢果個variable refresh rate 應該可以令d大作或者行唔到穩定60fps嘅game行到更'順' 因為會同步番mon同game個refresh rate
https://www.lg.com/hk_en/compare?bizType=B2C

可以試下參考佢官網個比較
其實影像增強果度都差唔少
如果果幾千蚊唔係真係太緊要 我會揀番cx
冇記錯而家cx應該做到2萬頭 bx都應該要萬78
除左要搵D 19網店驚中伏
其實買返2019款有冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞