Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
唔夠可以兩張,SLI

換埋AMD 4000,諗起荷包都興奮
冇位放大箱玩sli
set哂做high做唔做到60fps or above?
搭單問下
有部舊嘅dell機仲用到,但有啲慢
如果攞出去upgrade比兩老用的話大約幾錢左右?
一早買左macbook pro 13" 2020開心使用中
Upgrade? 你指賣完轉第二部,定係up ram/SSD
想問有無巴打係Amazon UK 買過laptop

個keyboard 咪係UK layout?
新果部Vivobook S14 夠唔夠推27" 2K60 Mon?
唔打機,純文書睇戲
可以吖,冇記錯係HDMI 1.4/2.0(一時唔記得),不過你條線都要支援到先得
same
Dave lee 講usd 670 個部Acer nitro 5

唔知Amazo us 幾時先會出

UK 有部 Asus a15 4600h 1650 差唔多5600 港紙

好吸引,有無人諗住買?
想幫部機翻新,換啲ssd同加ram
之前有人買咗

Nitro5散熱會好少少,不過4600H+1650都唔會太熱
同埋得A15有保

價&Spec啱嘅話,可以安心去馬
當你256GB 2.5” SSD + 8GB Ram,應該400幾,500都有
日本Amazon 有部a15 4800h 1650ti
144hz
7k6 左右

睇日文無問題,但係個keyboard 係日文layout,用落就麻煩d

值唔得俾多2k 買呢部?
7600咁不如等美森1660ti,應該8500左右,唔值比2000買1650ti
512gb ssd會唔會太貴
我有睇Amazon us 呢部,不過而家無貨
諗緊值唔值得俾多1k 由1650ti 升到1660ti?
一係1650,一係1660ti
1650ti個價唔上唔落咁
應該唔會嘅,下個月電腦節咪落去睇下有冇平
巴打你好好彩即日出貨
我琴日朝早轉左priority仲未出貨
1650 跳到1660ti 個gap 又太大,要俾多2k 幾
所以先諗中間1650ti 呢個option

UK 個部a15 $5600 買返黎再加8g ram 同換512gb ssd 差唔多$6400

我係諗咁樣俾多$1200 就有8 核144hz Mon 同1650ti, 好似幾抵
咁你不如等埋Nitro5 Intel/AMD先決定
Amazon JP偏貴,唔抵
黎緊Hp部envy 13/15點睇
有冇ching俾到意見

利伸:做文書,間中要運run d calculate software
等下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞