Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我今朝都取消左再買
睇黎最快要下星期先有了
香港最盡得2060,但普遍都係1660ti多
唔係
同其他一樣,香港冇返靚Mon
一開始我都比同事Fake咗

即係只係cpu、顯示卡規格唔同
Thx
請教下ching呢部直運埋單5千尾, 文書機間中Photoshop, Lightroom夠做嗎? 個mon係咪100% sRGB?
咩樣
普通灰色樣
其實唔急住買係咪等出下一代cpu先買好啲?
有冇20k以下既機有
CPU:i7-10875h/r9 4900hs
Ram:32GB
SSD:1TB(最好有位加多條sad)
GPU:rtx2070 super max-
mon:100% sRGB 14-15吋
電最好大啲同散熱好啲,少拎出街用

比較接近既都係得aorus 15g同g14,aorus 15g ram同SSD唔岩心水,g14就衰在gpu比較廢,同唔知gigabyte啲qc同售後點。
收到部英森Asus, 張invoice無部機個SN..希望無影響保養..
請問個一年國際保係要登記咗先定唔洗?
新一代先出咗2個月,下一代你想等多10個月?

Aorus 15G,買完自己換ram/ SSD咪得
240Hz,2070已經夠
2070S驚佢會太熱
Surface pro / Surface Go
話說如果想加多隻SSD落去係咪會無左保
定係要搵返Asus幫手加
睇黎咁方便既選擇唔多,都係高階。。。amazon 都好貴
ASUS唔會
你可以買嘅時候,叫舖頭嘅人幫手加
再唔係咪 eluktronics揀部, 到時有事就自己rma
hp envy x360?
ryzen 4500u
不過插mon要用type c
https://www.amazon.co.uk/dp/B0877LFKQZ/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_TZwbFbCGMS3G6
知唔知g14幾時返貨,回水10000成日心思思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞