Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
想入手A15 , 想問下邊度買抵
夠做

G14最多可以去到32GB RAM
即係1650同1660ti都夠?不過上唔上到60fps一
之前喺YouTube 睇A15開箱片講 好似唔係max q
咁真係唔知喇

我睇咁多同型號機,同Spec,Ryzen 7-4800H > i7-10750H
Aero 15 (1660ti)
GL65 (2060)
G15 (R7/2060M-Q)

R6都可以高畫質Keep 144hz
intel 機多款GPU勁,
AMD少款,主要中低階機,GPU相比冇咁勁(盡得2060)

多3A game,想玩多幾年,無論A/I CPU,建議都2060起跳,起碼有DLSS頂下
頂唔順條膠邊
訂左4k
香港頂配+window pro+三年P保及意外
$175XX
我買到Aorus 15G/Aero 15 2070

Ching好有米
想請問TUF A15/G15可唔可以?
Schenker announces VIA 15 Pro laptop with Ryzen 4000H CPU and no discrete GPU

https://videocardz.com/press-release/schenker-announces-via-15-pro-laptop-with-ryzen-4000h-cpu-and-no-discrete-gpu
德國品牌來 但應該貼牌orm多
HP envy 15 好似都幾靚,但16999起
i7-10750, 2060 max q, 4k oled 100% dci-p3
16999係咪呢個spec,係嘅話應該抵玩過 M15
根本要出多啲呢啲正常款,部部都電莖外觀買唔落
幾多吋mon?
未來有amd版?
德國品牌來 但應該貼牌orm多

貼牌機黎,同大陸機械革命CODE 01一樣用同方模具
XPS 13 i7 8GB ram
做唔做到簡單剪片同埋AI/photoshop?
同macbook pro 13' 16GB ram分別大唔大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞