Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
今年乜都要等㗎啦⋯⋯
個個月都有新機消息,不過都係得張相
11出完都要等
Dell 都ok嘅,不過10th 10nm CPU應該得返3-4個月又換代

你唔急可以等埋MSI
想8月頭買
我見有網站接受預訂,但唔知幾時有
我fd自己本身有desktop,不過唔係成日係屋企,想有部laptop玩下就得
Budget 4500左右
低畫質流暢玩for honor, r6等game就ok
求各位巴打意見
冇做其他野,淨係攞黎打下機,冇任何品牌信仰
Acer 果部講到明十月出喇
https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-laptops-and-notebooks/new-inspiron-15-5000-laptop/spd/inspiron-15-5505-laptop/cai155w10p1c103a?fbclid=IwAR15i21c8ropFOfgGWazX1L8bjfNlW-6l93ZvW0olRqthiZqea_CnVs54hA
呢部係咪新嘢嚟? 冇乜評價
留學JJ 想買部返學畫圖 呢部係咪唔錯?
不過個mon色域佢好似冇寫資料
日本仲有14吋揀
咁你叫ASUS / MSI 快啲出啦

日日比客問我都想佢快啲出
美森舊版Acer Nitro 5(9300H+8GB ram+GTX 1650),加埋運費約$5000左右,窮鬼平價gaming NB之選
https://www.amazon.com/dp/B086KJBKDW/
個殼唔新,出咗多過半年
不過AMD CPU version就新嘅,出咗1個月都冇

呢部一開始好多做工/QC問題,不過宜家都fix晒
BTW 年頭ASUS 啲新機/新Spec全部都有推出月份,不過最後全部都 + >2個月
睇 #409
打到3A?
打到3A?

內顯打乜鬼3A game,呢部係for文書
打3A game請買gaming NB
Vega 10 梗係唔得啦
lol / CSGO呢啲就得
https://store.hp.com/us/en/pdp/hp-envy-x360-laptop-13z-ay000-8lz58av-1
多謝巴打意見 同呢部比又點睇?
其實本身諗Swift 3 但個mon好似幾差
呢部review話個mon唔錯 不過touch對我就有啲雞肋
HP我覺得麻麻地

Dell都有得轉保養plan,可靠啲
腦場都無17g現貨賣 都係要係台灣訂
好似有太大分別
你打機果時都要用windows profile, 照用turbo/performance 係冇用 因為淨係disable左個boost係windows profile
點解會買呢部舊款TUF架,個價仲要唔係真係好平

知地方都可以換下電嘅,但唔會之後都未必用得耐
電競機2,3年都壞電 到時又冇保
係咪只可換新機?

知地方都可以換下電嘅,但唔會之後都未必用得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞