Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
港紙幾錢?
大約HK$4350, 轉運我估HK$110 倒
好抵屌
但有無得加ram
冇架
不過佢減完價呢家變左US$699
我有部ux533
i7-8565u
16gb ram
512ssd
gtx1050 mq

過咗保養
冇盒
想放二手有興趣pm
自帶價錢

唔知要幾時先出貨
已經長期in stock
Desktop

Thanks
想換3900XT,但諗到要裝過啲嘢就煩
屌 慳錢出事
未出貨嘅話再取消再買囉
Surface book 3 / 2

望過下 Surface / latitude / elite dragonfly 同埋 ConceptD

所有野入面最岩要求就係Surface book
但佢D硬件... 好似賭命咁.. 一壞就要預左成部買
其他大概望下都覺得一係貴一係唔易拎住黎present
聽日再問下同事意見... 唔該哂大家
788 都差唔多成千喇
雖然聽人地講佢係為左同macbook pro平起平坐
但睇到唔少壞硬件case真係覺得好大風險
同埋for 公司用其實壞多過一次都好唔理想
我聽日再苦惱下先喇
咁售後同襟用程度有無話邊間廠好啲
售後 Dell > ASUS,襟用就應該差唔多
咁Ching 係699定649買?扣左稅幾多錢?呢個版本唔知有冇rgb呢 但英森啲版本咁奇怪 好多spec都好低再唔係就最高
依家想入手部g14 係咪喺Amazon 買最抵屌?
新手 第一次上網買機唔係好識
原本699 買左
未出貨就cancel 再買649
扣左稅563.88+22.22 運費
上面個巴打比貴d 1xGBP運費已經有出貨日子
依個價錢買黎玩下舊同廢game 文書用下ok嘅
原本699 買左
未出貨就cancel 再買649
扣左稅541.66+22.22 運費
上面個巴打比貴d 1xGBP運費已經有出貨日子
依個價錢買黎玩下舊同廢game 文書用下ok嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞