Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
HIDevolution ASUS ROG Zephyrus G14 GA401IV | Moonlight White| 14" FHD 120Hz | 3.0 GHz Ryzen 9 4900HS, RTX 2060 Max-Q, 16 GB 3200MHz RAM, 1 TB PCIe SSD | Authorized Performance Upgrades & Warranty https://www.amazon.com/dp/B086Q99S3D/ref=cm_sw_r_cp_api_i_5up.EbF7CYX48岩岩訂左呢個話17-21號送到 想問係咪一定呢幾日 定係會唔會早到
HIDevolution
唔係無保養咩
得sold by Amazon 有
未扣數退左好過
係俾你講中定有打手上水做嘢,真係開始吹奏支那聯想
點解講咗得sold by amazon冇伏,HIDevolution 一定信唔過,都會有人買
我都想知,琴晚全部Lenovo

咁快同支那接軌
唔明美森 又封咗依d黑店
美國買冇乜嘢,起碼都叫有本地保(Review話)
係冇國際保,又話有呢到黑

只係佢加ram/SSD,或者比你改牌子,同原spec唔同
係唔係去返黃金買會安全啲
正正經經係買Sold by amazon就冇乜嘢,有事直接搵CS屌
我都睇啱g14 等政府果1萬出咗再去誠哥度買算
點睇
黃金唔係差唔多咋咩
唔高,文書機做work related 既野多
唔係刻意但我淨係用過thinkpad 同macbook
其他notebook 完全唔識
上面問過有冇其他brand 推薦冇人理

問多次
budget 5-8k
文書機
遲啲可能用埋dock 當desktop 用
最緊要續航力唔會太垃圾同埋唔重
Swift 3
Vivobook S14
Swift 5
Zenbook 13/14
好既 唔該曬巴打
想請問VAIO SE14 i5-8265U,文書機可接受嗎?
唔好話自己唔識啦
對住份spec, 你都會識搵其他brand類似既機

Brand呢d咪聽人講啦
個款你岩, 有保養咪上馬
就算同一部機, 我可以用超過8年, 我個fd用左3年幾就收皮
筆直8k
想要touch screen
14"/15"
純文書
想問有咩推介?

見到佢話有保養諗住無死,扣左數先見到呢個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞