Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
想請教下各位意見。 先講自己用途
主要都係長開,上網開幾個分頁,睇下片。

爬完文vivobook s14 r7 7000港紙除左有人提過佢mon有d差外,就係加多少少上Zenbook

到時出AMD um425會唔會真係同vivobook s14 r7相差少少?

感謝!
UM433先差少少,425再貴啲
又係唔知等幾耐
仲未呀,部g14應該有排等
巴打你過咗關?
仲係英國...等清關,diu 美馬 仲遲買都到晒
英森慢撚到,等多幾日無改善我諗住退款算
thanks 再想請教 我見台灣出左ux425 台幣35900。 香港會唔會定價9xxx ?再到時um425有無幾會8字頭?
應該差唔多

應該UM 8000尾,UX 9000起
我都係,極度覺得佢冇貨扮出貨,有咩理由 出英國關等咁耐
*UM425/UX425
睇左2個星期仲未諗到G14, A15定strix G好

Zephyrus G14 GA401IU
ASUS ROG Strix G ( G531GU-AL569T )
ASUS TUF Gaming A15 (FA506IV-HN281T)
3部定位都唔同,你主要攞黎做咩?
Strix G唔太建議買
sorry 揩錯😭🙇‍♂️
打下機,Call of duty果種,同埋算頂左屋企個壞左嘅desktop
想買g14因為會攞出街
但係睇spec好似同A15差唔多 貴幾千但係
本身有部macbook pro做野
請教一下,如果主要用黎打機的話(R6,或者3A級單機遊戲)
暫時睇中ASUS TUF Gaming A15,想問下仲有冇其他選擇推介
預算1萬鬆D
MSI BRAVO 15 A4DDR 4800H 16GB RX5500 $9499 PUBG 夠順?
我都諗住照買, 部機原價US$700 呢家減到US$549
反正上得網買九成都冇保養
等左咁耐最後買左GS66 stealth
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞