Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike

你睇下Aero15 i7-10750H, RTX2060
之鬼巴,見你地討論緊 GE75 10SF 同 17G XB

我都諗住係呢兩部都選擇

想問下 CPU GE17 行 i7 10750H , 17G 行 10875H

是不是 17G 既 10875 比較好呢?
Yes
6C12T vs 8C16T
兩部 之間,你比較 推薦邊部?

同埋有無邊到買比較好
就咁睇CPU當然17G,但GE75 GPU唔係行Max-Q會好少少、少少

我會揀17G,比個keyboard吸引到
ge66都有個版本係10875 2070s 300hz
叫價20999
我都係萬五budget,G14, aorus 15g, aero 15 呢三部決擇緊,gigabyte果兩部好似都比較電莖,驚個風扇好嘈同食塵

想問下英森asus 有冇國際保呢?上次32GB個model好吸引,不過好似得60Hz mon又唔知幾時再有貨
技嘉售後保養係咩質數?
聽人講正正常常,反而MSI Felton/漢科啲人仲西
正常Sold by amazon就有嘅,你驚可以問下amazon UK CS

Aero 15都算係正常Look
最後買左咩?
asus rog zephyrus G15邊到買最好
落腦埸啲ASUS/ROG store
有得講下價
呢部打機ok? 見到都有人講
GE75 10SF ? $ 18999 ?
本來我都係諗ge75同ge66
但大家17' 17g有機械鍵盤好吸引但就要硬食張卡係mq
Aero個look正常,係驚個底殼入風位食塵同風扇嘈
2070冇記錯都有,2060實有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞