Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
有冇師兄可以幫手搵部輕便,行到6個鐘既2合1機,似dell latitude有埋鍵盤,主要remote control 公司部電腦,可以加dock 駁display/原生hdmi最好

請教一下Amazon好多都係8系U, 用落其實係唔係差唔多?
諗緊呢部定acer nitro好 nitro散熱好啲同埋輕少少 2部價錢差唔多都係60hz 唔知asus有冇rgb玩下 不過acer冇保
咁Ching 之後會唔會加ram或者ssd?
想問下如果MacBook air 用黎平時上下網 睇下戲 打下lol 夠唔夠做?
A15唔係有金屬面同機身咩
同埋巴打你開邊條youtube片?
幫朋友裝G14換完SSD
CLEAN INSTALL WINDOWS
冇咩問題

BTW
之鬼巴有冇G14袋推薦
搭單問埋有無17g袋袋推介?
https://www.samsung.com/hk/pc/galaxybook-s-np767xcm-k01/

我諗梗美版 Galaxy Chromebook ,正常 i5-10210,不過評測話用得4個鐘。

呢度真係買唔過,出街要帶奶媽先得,尿袋都唔掂!!
ssd 同ram 都會唔夠用先加
買依部因為自己需求細
文書and最多玩下舊game廢game
notebook,超頻點壓到啊唔好玩啦

不過notebook 依家揀AMD 係因為用電少 部機可以用耐D 而且效能都高
YouTube A15,頭幾條比晒佢睇

得A面係
G14要買 15” sleeve

17”香港應該冇,難搵啲
好多人落嚟睇同問

10個得3個買,主要都係佢哋好多都想$10000 Notebook有好好performance ,知道真相又屌我老母,話我sale貴機
大陸mirko 13.3 袋fit
香港閪客多到
好多人落嚟睇同問

10個得3個買,主要都係佢哋好多都想$10000 Notebook有好好performance ,知道真相又屌我老母,話我sale貴機
屌柒佢地想平就自己上網買,得果$10000係度嫌三嫌四($10000最盡網購大約都係4800h/10750h+rtx 2060+1tb ssd)
Dell G5 SE 邊度買可以平過$6000
三星專門店都係放過紙牌無放實物。

八千幾買呢部,我不如美森買FLEX 好過。

(BTW 上次睇完無落單依家貴咗好多)

唔急都係等下先。

哩百幾蚊抵俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞