Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
買左一個月唔夠
我dispatch咗...但process at clearance agency 咗4日
打下芒亨、code同剪片、畫下3D圖
同埋經常帶出街
筆直大約1萬至15,000,樓主有冇推介
g14
巴打覺得7月內有冇 同埋知唔知香港同澳門係唔係一齊出新機架?
6月10日落單訂mech 15 g3,本身貨期係24~30 June,但係依家都無update去awaiting shipping,感覺唔係好對路
唔係森林官方賣買?
唔係啊,官裝pre order咋
thinkpad 5k-9k range 買咩款好?
最緊要續航力夠,順同輕
同埋係咪好多款都冇現貨要等?如果啲款官網寫要等有冇方法搵到現貨?
無人有興趣 過兩日我放上肥花
open to 其他brand/款
不過之前公司機係thinkpad 用慣左幾順手先諗住買
同埋我都急要用
求建議
上淘寶,search 聯想 R7000
6XXX人仔
記得同賣家講,國安法已生效,要包郵到香港
老實講句
其實好小人會買二手laptop,仲要拎成過10k cash買2手野
macbook pro都仲叫有價有市, win laptop真係好難
Entry Level Dell G5 SE (Ryzen 4600H + 5600M) Gaming Benchmarks!
https://youtu.be/85KXqbfFE70
好過g15?
係咩,上次放左部asus 兩日就放左 個價仲幾好
如果budget $11000內
主要用嚟返學同打機,有時會剪片執相
暫時睇中a15 同 gf65 呢兩部 巴打覺得邊部好啲?
定係有咩推薦
我記錯Lenovo 嗰部
應該冇
Lenovo有Pro版本 一樣有2060 max p 144hz mon 但大陸機
咁真係唔清楚
想用黎剪片 第時有機會學下寫code
Lenovo Thinkbook 13s 7k好抵
仲要幾日後有貨
朋友有介紹用 surface laptop3.. 11k真係太貴

Budget 本來想5k..
但要i7 16g ram大部份都近萬蚊
唔明香港乜都差過人,好似g15冇240hz
我14號訂 email話應該要下個禮拜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞