Notebook討論區 及 外國網購Notebook推介 (31),新手請睇下#1

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
我琴日先問過 同一條link
第一次買唔識睇 岩岩搵到啲人話間野有拆開黎換過啲零件
係。。。
得Sold by amazon
g14就係冇
得hidevolution
之後就有㗎啦
再唔係咪英馬
部vivobook 連airpods pro 成日都連唔到搞成10幾分鐘都唔得 一連就斷
係咪部laptop bluetooth 問題
你試下更新藍芽個驅動

裝置管理員入面更新
其實一直都講緊森林只買 ship and sold by amazon既野
無錯,但成日都有一兩個人中伏
4)
可靠網購網站:Amazon US,UK/ASUS US,UK/Dell US

如果係Amazon買,記得最好揀Sold By Amazon ,有保障啲,有乜事直接搵CS

Amazon其他舖未必可靠(e.g. HIDevolution), 請盡量避免買

香港保養:

網購得ASUS有1年香港保養,同Dell!!

-ASUS有1年保,只有個別銷售商有(e.g. Sold by Amazon,ASUS Website),香港代理認可

Bestbuy冇全球保養!

-Dell都有得轉國際保,只限官網買,自己轉保養Plan
各位,想問下如果想買 入門 gaming laptop, around 8~9000 有無乜野型號可以推介下
同上面個師兄一樣

TUF A15
Acer Nitro 5
Acer Helios 300

呢3部都差唔多
想問下各位gaming notebook有咩推介
筆直預一萬至萬三
做左少少research就睇左同置頂差唔多嘅資料
ROG G15/TUF A15呢兩部邊部比較好啲?
唔該咁多位
鬼巴Xps 9300點睇
ok wo
thanks, 我出去望望
XPS 13 9300 冇乜大問題,夠Budget 可以去馬

唔好買4K就得
耐用?
Dell xps有人話快壞
Xps 9300唔係全部4k mon?
岩岩試過都唔得

其實有時會連到...十次有一次咁

但好多次係connected 一陣就變返paired
delete jor 再連都唔得
係咪要去維修了
上左asus 官網支援果度好似搵到點解決好似搞掂左
update bluetooth intel 果個 thx 之巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞