Jeffrey Ngo 敖卓軒,你再唔冷靜你就攬住眾志一齊死

1217 回覆
2656 Like 50 Dislike
無往績睇咩?
唉 人才彈唔起都係香港人自己攞黎
究竟佢係用咩角色 身份 向咩人
去為香港抗爭者作出咁既評價?
佢係為香港人發聲 定係為提升自己係左翼間既地位 自己判斷下

呢三段

I’ll be the first to acknowledge that the Hong Kong movement is imperfect. There’s a small but very vocal group of far-right, pro-Trump folks — conspicuous in rallies and online — who celebrate his rhetoric, political incorrectness, and allegedly “tough on China” attitude.

Others may be reluctant to speak up because they see such imperfections of the U.S. movement as looting and the indiscriminate destruction of private property. But I believe these are mere distractions from what’s really at stake: systematic racism.

Ultimately, those of us who have the privilege never to endure the prejudices black Americans face on a daily basis are in no position to criticize. I’ll defer to this powerful statement by
@repjohnlewis on moving forward.
唔投比眾志了
你問下個良粉點睇呀國安朋友同咖哩飯屌7袁爸爸鬧泛民同李柱銘
pro乜咩gressive
far left就far left 啦
叫aggressive left都得
Regressive left
其實本身好撚憎眾志, 上年登報事件自把自為等等
但事實係佢地真係比左好多effort落社會運動不論美國定日本戰線
所以我已經對佢地完全改觀
但今日呢件事又令我再諗, 點解又好似又變返以前唔用腦諗野既眾志咁

佢而家咁樣係代表緊所有香港心, 令到我地全香港人比人誤會
作為「公眾人物」可唔可以用下腦諗野?你咁樣一世都唔會追到GPHONE...
解決方法: 到底有D咩可以做到幫香港人洗走呢PAT屎…
上星期就跪求美國幫手而家就當人係CONDOM...
根本成個眾志都垃圾
眾籌完 然後罵各國元首或外交部

罵韓國總統 罵Trump 罵日本防疫措施
Trump 係唯一一個會兌現競選承諾 同 反中國嘅美國總統
Trump 本身有錢 唔似民主黨要收中共錢 睇華爾街富商眼色

眾志講到明幫民主黨 係兩黨政治下 依個舉動同反Trump 無乜分別

香港人籌錢俾藍之鋒反唯一一個幫香港嘅總統
香港人不嬲都有威權性人格,淨係鍾意聽啲有position有分量嘅人講嘢

好多嘢要等啲人見識過經歷過先會明白佢嘅point
仲有, 佢係咪以為自己好撚勁做左好多野
比人拉既手足連條命都唔理會唔會勁過你??
根本be water就各有各做冇得咁計
佢成熟少少好唔撚好
原來佢只係有份搞過d本土歷史研究咋
佢串成咁,唔講真係以為佢勁過梁繼平
泛民班撚樣有鋪自命不凡癮,勁噁心
Ig set埋private
you win
屌佢呀 咁撚串
佢知唔知咩叫代議士?
更何況佢仲未係人民選出
衹不過係一個政黨入面嘅人
點解可以代表晒香港嘅人
同埋佢呢啲二分法
最撚戇鳩
唔同意你就係熱狗?
咁其他政治光譜食得屎啦
又唔聽人意見
自以為是
整臭眾志個名
白兵……wo?拎番成個論述黎睇,邊忽似?

唔係香港人行前一步,邊會迫害到出国安法?
等睇之鋒點兜
香港人一直都係鐘意不分種族嘅高質素移民
而反對單一種族嘅殖民
偏偏比人/中共抹黑為極右/排外
佢連左同右都分唔清就唔好搞政治啦
左右係intro politics嚟 連基本都搞唔清又唔學 仲要搞個人主義 我諗佢做習大大啱啲
唔好再用就ok啦
劉細良依有幾多人聽
袁爸爸依家都有十幾廿萬view
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞