[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
d人話等禮拜3先有真.生肉
個句係情報師改圖機會好大咁講
佢應該係講緊初中大佛同子安係fd呢樣嘢

靚女係會互相吸引,所以我覺得ok,特別子安識得處理人際關係
sosadad即係我地依家睇緊既唔係熟肉?
係熟情報?
偷跑>韓肉>睇翻譯速度快定日肉出得快
流程好似係咁有好多翻譯漢化都係用韓肉做其實
係其他漫畫到聽返黎係咁
岩岩追到漫畫live,早坂果度睇到
大佛真係估你唔到
不過都係中意石伊多d
唔使四重啦 睇吓圖啦反正我就唔會睇英文嘅

佢地講緊呢張姐
雖然我覺得應援團果陣大佛都係叫學姐做副團長係bug bug地
不過假如成個初中佢地剩係見過一次面,都叫勉強講得通

不過老實講秀知院絕大多數都係純院生,講緊幼稚園已經一齊讀書
但實際上學生之間嘅關係都幾疏離,好似冇邊個有好大嘅交際圈個個都識咁
假如大佛同學姐都係純院生但到初中先第一次見面其實幾奇怪
唔算fd吧 只係子安燕初中搵過大佛開解過佢

事實上雙方後來可能冇交集
似改圖
叫副團長有咩問題
佢同時叫緊團長,如果剩係叫一邊做前輩(學姐)唔覺得好奇怪咩
sorry我自膠我以為依張係真生肉
石上又一件
我又唔覺得係純玩梗
難題女本身就係對應原作入面輝夜姬向唔同追求者要求嘅野
然後難題女多少都同學生會成員有關係
子安燕:石上愛情線
大佛小鉢:伊井野友情線?
龍珠桃:會長愛情線?(過去篇)
槙原梢:書記友情線?
不知火衣:對應未出場嘅阿部
咁睇其實大佛嘅難題可能就係幫石燕伊三角戀執手尾,或者幫伊井野成長
留名
啱啱先開始睇同人版
龍珠都好輕輕帶過
而亂源部長又唔係難題女
不知火直頭影都冇
你咁講反而有d夾硬
所以我先話現覺得階段黎講係止於梗部份
但之後就難講
個post推得好快
之前加密
限制左漫畫黨討論
我估係搵人(子安)去色誘個男 (輝夜唔熟呢方面, 而子安已經獻過身) 引佢自爆, 然後安排大友喺附近聽到之類?
應該唔係咁簡單因為輝夜話需要好多功夫準備
我覺得大佛同團長拍拖唔係為石上既
畢竟為左助一下攻就同人拍拖好奇怪
而且大佛對比輝夜同燕反而係耍手段最少果個
唔講燕今次個計謀,平安夜尾班車已經顯示到燕唔係白紙一張
而大佛暫時到而家都唔覺有咩耍手段
可能比資料燕算係,但另一角度睇只係將真相照直講
對比輝夜學生會選舉做既野,其實係完全唔同
我都覺得似係咁樣
跟住石上過程中誤會左d乜野
最後燕同石上就無一齊到
我覺得未去到係計謀咁誇, 但都有D主意, 就係俾個理由石上去馬,唔駛咁驚
開個先例係團內拍拖
如果石上呢type係需要陽光型既學姐既話

咁相對地大佛都可能適合團長呢類陽光型

雖然最後因為汗臭ban 左
主題其實冇變 都係想讓人(石上)告白
好好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞