[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
竹取物語最尾御行好似係變左憎恨輝夜姬
好似記得睇過人講咩白銀老婆同輝夜家有關係之類
如果唔係我諗唔到白銀點樣有機會憎輝夜
發現原來輝夜愛上左圭,飛甩御行。
冇得比
輝夜都唔知已經叫行緊第幾週目
五等分根本一直比唔到個真正高潮,一直都係資訊炒作
最大穫係最後結果連個高潮都比唔到人先死....
分完都可以合返者
eg.櫻花莊
輝夜d大篇章做得好好睇
又話冇憎嘅係覺得佢無理取鬧多,叫家臣唔好再同佢有來往
唔係多多命都唔夠用
劇情整體好過五等份
係唔明白五等分後期點解自我放棄
收尾仲好尷尬...
鳩估遲啲四宮家族會安排個真妃個細佬比輝夜做政治婚姻
兩邊咁大仇口點會通婚呀
白銀大學畢業加入四條家之後諗計令四條四宮和解跟住同輝夜結婚好似開心D
跟住真妃同輝夜爭男人
講左10月畢業就完,唔會有大學同之後嘅故事(現階段係唔講)

最怕白輝會好似羅默歐與茱麗葉咁啫,一個去到另一個去唔到
白輝感情上好難再出事架啦
但四宮家大把素材俾赤坂向輝夜下手
四宮家向銀行施壓要白銀家還錢, 會長去唔到史丹福出去做野幫手還, 輝夜被送去外國大學, 幾年後會長送報紙係報紙度見到輝夜既婚訊, 嫁比隻豬咁既二世祖
本子劇情黎喎
鳩估架咋,因為竹取物語最尾輝夜係愛上左皇帝
真妃細佬叫四條帝學力仲要勁過白銀
考慮到輝夜同真妃和解
點解我有預感呢個展開反而會變成四條家支援白銀家
真妃:我都幫你到這個地步了,不給叔母大人幸福的話我可不會放過你

終於買咗返嚟,不過唔捨得開封往,有冇買咗嘅巴打講吓入面有咩內容
原著入面大伴御行大納言嘅老婆叫音那
即係cp廚,應該好難發展成為胃痛劇情
你應該係指離家出走嗰個,sor染咗
設定集一本
新野冇乜,真係要揾翻漫畫一次一定有
但揾起設定上黎當然呢本比較方便
為什麼傲嬌前輩人這麼好亦不能幸福
愛她就要虐她
其實兩家咁大仇口,唔明真紀點解自我介紹要講到自己同四宮家好密切咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞