[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
因為原日版出咗好耐
所以其實冇乜特別嘢新發現
真係睇設定用only
頭幾版啲插畫好正
今日番工唔小心睇左我推
咁既位完第8話
拎個遠親關係黎撚下輝夜睇下佢叫叔母大人叫得幾開心
同埋比會長佢地知道四條家都拍得住四宮家
https://www.youtube.com/watch?v=gkqAcsf_oEc
睇完呢條片發現有好多位miss左
尤其石上同伊井野有咁多性格相同既部份真係發現唔到
先唔講佢好多野都好主觀咁講
但你講同石上相似嘅地方其實都成日提
真係差在你有冇去留意
佢講相似地方我真係得熊仔個到冇關聯起黎
但我又覺得呢個有少少夾硬

比多個例子片無既
開始了
睇簡介原來仲係赤坂自己嘅提案嚟
現實中有條女咁樣駁咀都幾過癮
白銀咪講左佢會一直追上月亮lor

除非崩人設, 如果唔係白輝可能會分開但一定唔會散
其實成套野好多角色都有互相相似既地方, 石伊只係比較明顯個pair
估唔到係咁嘅聯動,兩個vtuber係咁講,佢就寫字回
大家可能唔知點解赤坂會上咗去玩
話說神楽めあ之前玩同音梗 
話自己係young jump百萬發行作品:神楽様は告らせたい嘅作者
然後事後提起驚俾赤坂告(笑)
結果就俾熱愛vtuber嘅赤坂監聽到
後來仲係twitter互動過
(有追老師twitter應該知)
而今晚呢場直播 赤坂就係用神楽めあ嘅聲同人物
嚟同犬山たまき一齊舉行嘅
(玩上文單嘢嘅梗)
めあ本人係負責講嘢嗰個
而老師(めあの右手)(噓w)負責左邊嘅畫
たまき就係右邊
你睇返佢地天台賞月嗰集(46)
白銀話輝夜姬留低長生不老藥係為左總有一日再次相遇
之後又話佢既話一定唔會放棄輝夜姬
所以暗示左一係ending 會係兩人分開但有機會重聚
一係就半開放式ending

赤坂と犬山先生の絵
赤板3日就畫晒1話
仲要日訓八個鐘,chat box有人話佢係荒木
唔係應該好肝架咩
佢成日休仲以為佢畫得好辛苦
睇過爆漫都知 漫畫家都有分好多種嘅
唔一定個個都係平丸一也咁 都有好似新妻咁痴線嘅人存在嘅
但係周刊漫畫嚟講 三日畫完一話真係荒木呢啲痴線佬先做得出
新妻興起都不眠不休黎畫
三日起貨重要訓到八個鐘真係第一次見
冇睇到個節目 原來佢仲有時間可以瞓到咁耐
已經唔係新妻咁簡單 係岸邊露伴先做到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞