[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
一開始就係因為唔想無限四重加密先開新po
熟肉撚唔想睇情報就去返隔離po啦妖
開個po嘅原意就係唔洗四重加密
有乜理由因為自己唔睇情報就焗9我地情報撚開返
on9
呢度咪係情報區
Post頭嚟講 其實我係copy Wiki嘅
至於 出處 同埋 點解譯做 明 就冇從稽考了
本來係想遷就大家中文使用者習慣 盡量做到全中文
不過冇問題巴打
下次仲係我開po嘅話 就跟返東立習慣用原名
仆街睇黎真係我唔識中文
我終於知道你個冇改意思係冇改假名照寫aka,唔係話寫做明(儘管東立其實冇翻到)
ok係我太諗埋一邊我錯
自隊一打膠
我真係link唔到你講冇誠意係呢樣

但其實唔確定既情況真係唔翻比起自己隊個字好
而且以輝夜既翻譯品質真係稱唔上冇誠意
點解一定要幫人譯個中文名出黎
仲因為咁冇啦啦戰咗輪
琴日心情好差爆左粗唔好意思
我一直以為依個post既目的係因為本身同一個post分左三個唔同階段既巴打
1.動畫
2.漫畫
3.情報
如果係原本個post加密 咁就分唔到究竟係傾緊漫畫定情報 所以先開左依個post
依個post又同其他漫畫post唔同既係唔會每一話都重新開post 咁唔鐘意睇情報既巴打想討論既話就一定係入番依個post
如果情報唔加密既就直接被劇透
如果係我誤會左依個post既意義我講聲唔好意思
其實你冇誤會
所以我其實都唔係好明上面情報黨話要熟肉黨開新post呢件事 明明呢個post係漫畫用㗎嘛(標題都係咁寫),咁熟肉漫畫遲過情報出,情報開返四重加密咪分到漫畫熟肉vs情報(?)

就粗略估計會唔會係樓主係情報黨(?)加大量人都係情報黨,所以情報黨就合理化以為呢個Post just for情報用可以唔加密? 如果係嘅咁情報黨唔想加密就一開始開post標題就講[情報]?

明明就係為咗多啲人一齊討論一開始唔分家先諗住一個post過,但係動畫同漫畫加情報太難分(其實本身唔難,每次四重加密之前打多兩粒字「情報」就解決到),所以先分動漫同漫畫 結果就本末倒置,想越分越多 是在哈囉?

如果最後討論完情報覺得四重麻煩,咁下個post分返動漫畫同情報黨。反正動畫就完,延續動畫本身個post都未嘗不可,不過情報黨就記住加返情報兩粒字喺標題到
其實我自己私下傾時用彌子多 因為我呢個文盲好易撈亂御行同御子
ミコ
小狂犬 敗犬
其實點解係叫佢狂犬既
睇啲丁丁圖先知佢叫狂犬
學生會關係圖入面石上對佢嘅描述係「小瘋狗」或者係「小型狂犬」
會唔會記得邊話
其實係呢到出現嘅都係鍾意呢套作品嘅人 可唔可以唔好成日都有咁「激烈嘅討論」可能我個人膠膠地啦 不過一覺訓醒見到有咁多個留言好開心 到㩒入嚟發現係相對唔友善嘅討論 個下真係唔太開心...
個POST名下個改做劇透討論區
到時咪無得嘈
每一卷單行本嘅頭幾版 你等我一陣
都係個句
篤一下解密有幾難
你唔想被劇透咪直接ignore
你想討論咪篤幾下
就算真係分左po你都要㨂po黎入架啦
又咪要篤幾下先㨂到黎入

呢個係第十六卷嘅 十七卷出左Ver 1.4但係我得呢本係手 不過你可以去Google 下 至於佢係邊話真係講過就唔記得了...
原來出處係依度
本身以為係網民加俾佢既名
印象中就鄰國貼吧最快 跟住啲fb page就會轉po出嚟 通常update 嘅時間係最早星期一 最遲星期四 上幾個星期就星期六日情報 星期一出 但係正式日文生肉係要星期四出(好似)
題外話
關係圖鍾意一開始呢種多啲
個人縮細咗唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞