[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
唔好再講喇
廢時一陣又比人話睇住我地食生肉唔舒服啦
係有人唔睇下週預告嘅 咁唔睇係你嘅事啦

情報來源都係漫畫嚟 唔明d人反乜
反正都就1001,兩邊分開post討論咪得

老實講,今集之前我都會睇「情報」。不過呢個所謂情報其實都唔止一次有曲解/誤導成份,所以而家都係不了
我對生肉嘅理解係禮拜四先出yj 正式嘅連載版。而情報其實係經過日>(韓>)>英>情報師個人理解>情報師將十八頁嘅內容濃縮到十幾句嘢。加上佢其實試過刻意放假消息,例如頭三句先講某啲疑似劇情,轉個頭再同你講上面係錯嘅
同意,開宗明義叫劇透討論區咪得,入得去就預咗俾人劇逶
其實刻意放流料係咩心態
成件事聽落好危險
覺得石上,白銀知道一定會好唔鍾意
知咗最多咪再加好感度 問題小彌好感度一早已經滿咗加嚟冇咩用
Btw 我個人覺得石燕性格真係唔係好夾,唔係話一定要用同一種方式思考,但至少比較類似會夾啲,類似白輝咁,衣加咁總覺得燕食住石上(先喜歡上就輸了)
性格上真係石彌match 啲:相同價值觀,正義感爆棚,人地嘅好意會自動放大
而佢兩個亦係𠴱類發生喺人地身上就觀察力特強,發生喺自己身上就唔識應對嘅type嚟. 所以當佢地企埋一齊關係係對等 而且可以互相提點對方
玩我地掛
同類相斥有冇聽過
btw
白輝睇落兩個思考方式接近
但實際上個思路係兩個唔同方向黎,偶爾重疊
所以早期先會有咁多笑位出現
佢地話哂都用左成年時間去揣摩對方諗咩
係兩情相悅再加經過時間磨合同接納對方先變到而家咁
石上追燕先幾耐實際相處時間都唔知有冇三個月
你拎白輝比其實好唔公平
啫係唔係話情報黨,只係未必個個跟得咁貼個舊post,清楚明白呢個post係情報黨想輕鬆討論用先開。咁當然唔清楚你哋purpose嘅熟肉黨,一見到漫畫入就自然會覺得,oh漫畫同動畫分開咗討論。咁當然上面有巴絲會因為唔了解樓主同情報黨點解會想另外開post嘅原因啦,咁我都覺得唔可以一下就「屌人老母你哋情報黨一定要加密」咁惡嘅,我都明白你哋嬲嘅原因。

其實我就係其中一個唔清楚呢個post係for情報黨輕鬆討論嘅人,所以都有疑惑點解呢個漫畫post個定位個自己所想嘅唔同。巴打你reply我之前個cm,其實都有建議可以點做就避免到嗌交,就係因為動畫就快完,熟肉黨們可以延續動畫post討論(上面有位巴打叫熟肉黨躝返去動畫嗰邊四密討論漫畫,雖然有啲惡,但係類似係咁),如果係咁嘅咁不過就麻煩情報黨呢邊幫個手,如果#1 or標題講到明係情報,就會避免到有新fans誤禁區,搞到嗌交大家咁不快。

好多巴絲都係鍾意呢齣嘢先入嚟討論,好多人都唔想因為嗌交阻礙劇情討論。因為知呢個Post其實有好多情報黨,都有一啲熟肉黨咁樣,最好就快啲come到出嚟,個個都睇得開心 就咁,謝謝巴打解答
萬一燕之後要退場

掌握唔好分分鐘神作變地底泥
睇完動畫有啲掛住千花
漫畫黨一齊躝啦

建議下個po 頭改[情報+漫畫] 比大家知呢到情報會直接爆出嚟,發事有人被劇透
182大佛最後諗起最強會長果個不知火
愛 未必會贏
石燕=石佛>石夜=石銀=石花>單身>>>>>石伊
曾經我都相信過春場
愛 未必會贏
但係早板愛一定會戰勝歸來
食個拉面先
春場都幾勁
100回後急轉直下
老豆篇都已經夠on9
點知之後仲on9

春場連續三章七次再見+考試+炒雞蛋都好撚高質,仲以為會見證到一代名作,點知
後尾又寫7咗一花,校園祭拖到話冗長都唔過分,仲要五姊妹件件都變咗做四頭身肥婆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞