[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
輝夜同真妃好似都係1月1
跟住石上同藤原都係3月3
帝1/1
燕4/4
Miko 5/5
大佛6/6
會長9/9

早坂4/2
小野寺5/17
其實石上一直以來執著嘅唔係保唔保密嘅問題
睇返80話佢執著嘅應該係大友嘅笑容?
所以個plan嘅其中一個重點應該係唔會hurt到大友
如果唔會hurt到佢嘅話石上應該冇咩所謂
反而仲會因為燕咁關心佢而繼續好感度up
石佛唔可能啦
五等分係一路都無指明風太郎鍾意邊個,五個都搞曖昧
石上係擺到明對子安一條心

石上想唔想真相大白,令到大家唔再對佢白眼?答案當然係YES
但相比起自己既清白,石上更加睇重既係大友既感受
佢只係擔心如果公開真相既同時會傷害到大友
所以佢寧願繼續等真相石沉大海
人如其名,石上優係一個好溫柔既男人
即使佢向前邁進,唔再介意初中暴力事件,但呢件事始終都係佢心入面一條刺

所以如果子安處理得當,以一個唔會傷害到大友既方式話佢知真相
既可以解決石上一直受人白眼既問題,亦都可以令石上真正放低件事
戴返頭盔
雖然我係石燕黨,但子安對石上既鍾意係邊一種鍾意真係唔敢講
如果子安對石上既鍾意係源自對學弟既關愛,咁石上對子安既好感加幾多都無撚用
唔知有無人係咁
呢套漫畫我覺得好悶
但動畫又覺得好好睇
考慮到輝夜嘅其中一個成長係接受到早坂嘅背叛
話唔定作者安排俾石上嘅其中一個成長係接受到傷害大友但係珍惜自己嘅做法
咁點樣可以守住大友笑容
唔比佢知任何內情係首要條件
重點黎喇,點樣可以攤牌得黎又唔比佢知任何野
你係咪搞錯左攤牌嘅意思呀清
同埋最重要係石上冇諗過要洗刷過往污名
係其他人認為咁樣落去會阻到石燕戀情發展先出手幫拖(學生會&大佛
反而石上係想係其他方面黎證明佢自己,同洗刷污名係兩個方向黎
得你
咁好睇
都唔知點解會有鐘意輝夜套嘢嘅人可以忍到手
淨係做動畫黨
我上個禮拜睇完第一季已經忍唔到直接做漫畫黨算
漫畫唔係幾表現到內心掙扎果種有趣出黎
同埋戀愛型漫畫咁多字真係會睇到想飛
舊時死筆同爆漫多字我都仲會認真睇曬,hunter更加唔洗講會睇幾次黎注意自己有無睇漏野
呢套多字反而唔係幾頂得順
182話暫時53:48
燕個D鐵票黎
堅定石燕黨
點解要直接assume定唔比佢知任何野為前提先
都未講佢會點做
我之前投票係正皮正伊
所以今次慣性比咗正皮
點知投錯咗石燕
完全唔覺
燕要幫石上討回公道 冇咩可能會以大友唔知為前提掛 佢點都係當事人
合理懷疑呢個係石燕黨嘅trap
睇返#255石上同會長嘅對話啦
佢情願繼續比大友敵視都唔想佢知道內情而對戀愛有陰影
的確係未講佢會點做,但你講攤牌以常理黎講近乎零機率
當然佢係赤坂冇人敢寫包單
我都差啲投錯
啲位唔好改好啲
我有個朋友講過類似既野,不過,佢只係話動畫好睇 d。
神回答
石燕目前大直路暢通無阻
只要燕應承就end game
不過學衝鋒21嘅基德話濟
太順利唔係好事嚟
依家最擔心就係個plan會撻著石上粒掣
或者燕對石上唔係戀愛方面嘅鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞