[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
(我係動搖緊嘅石伊黨) 其實石上同學姐到底係性格互補定性格不合係好難講 睇返石上為左學姐專登迫自己學好多潮流用語 可以話佢係為鍾意嘅人去努力改變係好事 但係佢咁樣可能係隱藏左自己內心真正嘅一面 呢樣係好事定壞事應該只有局內人先知 所以如果要石燕走埋一齊嘅代價係辛苦石上嘅咁都未必係一個好選擇
唔係休刊咩
唔好嚇我
唔係181去182個陣休左咩
唔係182去183咩
其實白銀同輝夜到底係性格互補定性格不合係好難講 睇返白銀為左輝夜專登迫自己讀到爆肝做第一 可以話佢係為鍾意嘅人去努力改變係好事 但係佢咁樣可能係隱藏左自己內心真正嘅一面 呢樣係好事定壞事應該只有局內人先知 所以如果要白輝走埋一齊嘅代價係辛苦白銀嘅咁都未必係一個好選擇
利申 no offense
其實我同意你講嘅嘢 因為我打到一半諗起嘅都係白銀同輝夜佢地兩個互相為左對方改變嘅故事 但係無記錯佢地兩個要修正正果都係要等到聖誕節佢地放低為對方而戴上嘅面具
所以我都好想知赤坂老師之後為石燕安排嘅故事係好似白銀輝夜佢地咁為對方改變嘅同時又接受到對方本身嘅性格 定係一個相對較差嘅結局
呢句其實係錯 千花先係打打鬧鬧嗰個 彌子係一直閪臉

睇翻178 一開始彌子就閪閪地問石上拍拖啲嘢(你話冇表情都得 見仁見智)
跟住石上唔撚理佢 然後就打架
千花建議打牌輸左道歉 彌子輸左依然西臉 千花連坐仲要拍片留底
然後輝夜叫石上道歉 石上贏左仲要先道歉 彌子道歉被人打斷
石上同千花又繼續玩

日常相處有來有住互串係千花多而唔係彌子
有無人同我一樣覺得燕對石上既感覺同輝夜對石上差唔多
所以結論原來千花係鐘意石上?
既然四重加密咁方便
我歡迎熟肉黨躝返去動畫post到四重加密自己慢慢討論

JM9.
講緊千花支持石伊個理由係站不住腳=千花鐘意石上?
應該有啲唔同 燕對石上應該仲有一層「石上係第一個認真想同我拍拖嘅人」嘅感覺?
係咪一定要咁惡?
我都係有靈感先會諗下劇情
講下笑姐 其實千花講啲野根本完全唔使理 負戰力黎
彌子不嬲都閪
唔好話佢負戰力 話曬佢都救左早坂一命
diu sor 想正評但禁錯負評
自己開炮先屌完人之後話人惡
定係道歉真係咁萬能
燕子學姐仲依家都仲未知咩叫做戀愛
你睇佢用身體報答石上就知根本無鐘意佢
你慢慢鬧啦咁
我都覺得本來係好似輝夜對石上咁, 但石上攻勢super effective反而令學姐自己都迷惘左

應該而家情況係類似戀愛game姐線咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞