[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
話說伊井野見到石燕相處嗰陣覺得周身唔聚財
但其實佢發現到自己愛上咗石上未
呢排一直都冇佢嘅心理描寫,問佢係咪愛上石上就答討厭佢
全世界都做緊嘢,反而佢一直都冇行動
最驚佢個心仲係會形住嗰個送信嘅白馬王子
繼續相信個白馬王子仲喺度默默咁支持佢

直接啲講,封信根本就係佢攞嚟逃避自己對石上嘅感覺嘅藉口,一日唔比佢知封信嘅真相,一日佢都仲係繼續匿埋呢個「避風港」逃避
但知嘅人又偏偏得石上同大佛呢兩個唔會講比佢聽嘅人,石上就當單嘢係黑歷史,而且佢匿名得都係唔想比佢知,大佛唔講我估係出於尊重石上嘅諗法?定因為送信單嘢搞到佢以為石上鐘意伊井野所以冇再approach石上,點知伊井野又成日提單嘢去灑啲鹽落佢傷口度,所以嬲9唔講?
越諗就越覺得呢個角色都好棘下,真係向變身方向發展
伊井野有真妃欽點真妃見到佢就舊患發作
調返轉石伊一齊
大佛就會成為真妃2.0(雖然佢都好似睇透曬)
所以就等我地燕師姐出馬啦
咁真妃就唔會有繼承人啦
有事講日常 講咩拉麵同遊戲玩法都會飛住睇
唔會睇哂全部字
但主線就睇足
會唔會係畀正義咁強嘅伊知道 再令伊主動揾其他人幫手一齊揾大友攤牌
咁一嚟可以還石上清白
又可以唔影響對燕嘅好感
反因係因為伊提出先而令燕少個情敵
佢自閉緊
點理世事
親友團有辦法㗎啦
可能擺份嘢喺伊見到嘅地方
集集都係神回
我屌 好撚想快D睇到下一集
點解時間過得咁慢
大佛係因為伊井野會覺醒對石上嘅感情先唔講
不過其實依家咁對佢都唔健康
燕同佢朋友(新聞部長)咪講咗本來係朋友間嘅愛
石上會唔會整條if線 同咁多囡囡分別出一個end

182見石上對住大佛一副唔知咩事嘅樣

覺得大佛有d慘
大佛自己選擇 有咩咁慘? 見到自己鐘意既人幸福不知幾完滿
佢覺得自己唔慘 仲好滿足

唔代表其他人一樣咁諗嘅

例 有人覺蜜蜂住得好迫 但蜜蜂未必同你有一樣嘅諗法

我唔知大佛點諗 如果石上溝佢會唔會狗衝

但我覺得 一個女人默點地付出 不求回報都算

只少比當時人知道乽大唔過份掛
會長已經冇哂戲份變咗石上與他的女同學們
呢期講石上嘛…早排奉心祭時其他人咪又係透明化。
S1 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰~
S2 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰
S3 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰~
S4 石上君想讓人告白
應該係

Phase 1 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰~
Phase 2 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰~
Phase 3 輝夜姬想讓人告白~天才們的戀愛頭腦戰~

你就變身
說好不提…

雖然個樣係幾似。
我估下集講地球癌偷聽到子安計劃內容於是進行阻礙,
上演天才之間既頭腦戰

地球癌有可能會同小野寺講晒石上過去既真相做小野寺加入戰線既伏筆
石花石燕石伊石佛石麗 五等份就齊晒
不過始終覺得白石最好
但好多時D細節同伏筆會埋喺度
同埋字都唔係多 真係要飛住嚟睇咩
其實標題一路都無錯到
因為輝夜真係要石上同人告白
No offense
但佢黑化個樣真心好有變身feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞