[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
咁你都扯到黎講都真係痴撚線
包容講就好聽
事實係點?
原po已經就左動畫同熟肉黨佢地四重,後來直接開埋新po
而家黎到新po,就黎有新情報
又要我地四重或者自己出去開過個,問點解唔自己開比人屌老母
你同我講包容
咁你繼續屌同比人屌問題就會解決
彌先係最真實嘅反應
等小野寺入場
如果動畫有下季係咪應該做到傳心祭
利申 想睇彌斷手
你條偽中立撚樣就收皮啦,成堆藍絲論調
淨係識叫人讓讓讓,得一方面退讓夠唔會解決問題啦講經咩
反正啲人又唔係屌你老母你就緊係無所謂啦講得咁響口
睇完今集動畫突然咁諗
會長會唔會遲啲後悔自己攔住狂犬冇得去安慰石上所以之後幫ミコ黎彌補返?
話晒赤坂係精算師黎
咁畫得一定有後續
你自己慢慢吠
我咩政治立場起我底就知
唔係度同你嘈
講真,比伊井野過去搵石上,分分鐘冇啦啦又會串9石上
而且嗰下會長就係想石上走出學生會呢個comfort zone,所以呢個時候唔比學生會去安慰佢,而係比應援團去安慰佢會好啲
唔係講緊你嘅立場,係講緊你嘅論調
你同藍絲一9樣都係要求受害者向加害者嗰邊單方面忍讓,包容
呢下會長係正確既
不過蝴蝶效應睇下遲啲會唔會講石上因為咁所以鐘意燕子
我覺得之後劇情有可能係咁:
燕成功令大友知道真相 >
石上嬲咗燕(對石上嚟講個人原則大於愛情)>
輝夜歸邊石燕/會長歸邊石彌(因為會長係唯一一個見到彌喊嘅人) >
番番去輝夜會長線 >
二人衝突(2 個都用自己方式去愛錫自己嘅學弟學妹,輝夜想石上得嘗所願,會長錫石上之餘同時想小彌幸福)

之後應該會嚟單大鑊野 好似輝夜老豆唔比去美國之類 跟手 石上/彌/燕/會長幫手拆加和好 之後直接出CP (白輝+石燕or 石彌)然後完曬成套漫畫

暫時我個人覺得睇起嚟石彌其實穩啲,石燕拖咗太耐喇。同埋石燕點date 冇咩點提,𠴱集係講彌嘅感受多,同埋人設都好似話石上同彌係裏主角

Btw 呢套係咪繼東西大戰後最大型黨爭
二人衝突都真係幾大機會
仲要輝夜幫手子安實行計劃
如果會長諗法唔同都幾麻煩
其實我都想快啲去番白銀輝夜主線
但石上線睇唔到點樣可以暫停一下
無謂嘈啦 嘈嘈下都唔係傾緊件事變左人身攻擊
一係投個票決定囉 輝夜post最鐘意投票

情報相關內容四重加密直至出熟肉
熟肉黨敗走兩三日等有熟肉先入番post
btw同幾位巴打道個歉 琴日可能睇完石上篇心情唔好亂咁屌人 sorry
下集預告講每個人心思集合
估出學姐計劃之前...
舖路跳返主線
等成個月吊下石彌石燕黨亂估...
諗諗吓小野寺參戰都有可能
衣加其實唔係好balance 石燕黨係輝夜+大佛
但大佛本身都係鍾意石上
反觀石彌係 書記+寺
赤板似係想黨爭中有一個對待石上好似對待細佬咁嘅人(輝夜加千花)同埋一個對石上有特殊感情嘅人(大佛加小野寺)
小野寺未必係直接參戰去鍾意石上 但應該都係有啲因由咁去幫佢。可能係因為內疚/懺悔心(有一集咪講小野寺正處於會反省自身嘅年紀,當年佢錯對嘅係石上同彌兩個)

個flow似係黨爭balance 番之後會長空降石彌派然後白輝二人衝突
會唔會係講白銀個邊都諗緊計幫伊
唔奇
依家情人節都未過應該先二月頭左右
之前講過燕應該三月先比答覆
加上呢排輝夜啲時間流動得好慢
現實時間應該年尾或者出年先比到答覆
話時話石上未開眼之前應援團全部人冇樣
係得小野寺有樣
伊井野喊嗰集白銀點做都未講
都唔排除
講到尾又係伏筆吊住你
我記得再前一期預告係燕既心意 之後睇左成集youtuber同圭既價值觀崩壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞