[漫畫] 輝夜姬想讓人告白 劇情討論區 (1)

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
Not滅黨
而係得渡成佛 進入咗涅槃
#我佛慈悲
即係乜?唔明…?
五等分起碼由風睇戀愛攻略嗰刻開始,都知123已經冇機
得返未向風表態嘅45有機

不過嗰陣見5一直助攻4,而通常嗰啲去到尾段仲未入場,仲喺度助攻其他人嘅囡囡最有機,所以我嗰陣以為贏嘅會係5,點知好彩係4
你個名好熟口面,係咪係五等分po見過
嗰排係咁同盲反4嗰啲嘈
睇返赤坂Twitter 問答,佢真係自肥大師嚟
來自 暖_:(′?`」 ∠): さん 的問題

★ 赤坂老師自己,被怎麼樣的追求會覺得開心,被打動呢?

來自 赤坂先生 的回答

☆ 不露聲色的注意到你很努力的地方,這樣會讓人開心的想哭出來喔。
赤坂真係鬼才
原來戀愛漫畫係可以咁好睇
咁你問題喎
我都有睇晒你講嗰三套漫畫 但係我都覺得輝夜漫畫都係好睇
由其係追到live等下一集嗰陣 點知你都係俾赤坂當狗咁撚
我突然間諗起之前曾經見過男同女漫畫家 寫戀愛漫畫橋段嘅分別
有冇師兄知我講邊幅圖

人渣本願?
係,不過下面個句翻得唔夠精準
突顯唔出個種反差
我都唔知燕會點做,不過應該唔係就咁攤牌咁簡單,唔係嘅話輝夜都唔會整個冰輝版奸笑出嚟再話自己既諗唔出亦都做唔到

而且如果輝夜覺得石上有機唔like呢個plan嘅話佢應該會阻止,但佢又冇反對喎,換言之即係輝夜都覺得呢個plan本身係冇問題(意外就另計

不過我都好好奇會係點,由燕先聯絡大友,之後再吹雞叫輝夜同大佛幫拖呢點嚟睇,其實佢兩個喺個plan入面都係replaceable? 定甚至就算得燕一個都照樣run到個plan?
唔會係replaceable啦
燕都話佢個plan太大陣仗先要人幫
又要唔曝露大友俾人呃左
又要解開到對石上既誤解
都幾難諗
打比大友問佢可唔可以見面先>跟住搵智囊團>事成就直接約實
咁樣卦
不過輝夜應該有線眼收風嘅,唔會隨便放住子安亂黎卦
如果佢覺得有危險(對石上黎講)應該會係子安出手之前截左佢先
叫石上出黎,再搵一堆親友團比石上展示佢嘅溫柔
然後子安同大友就一路旁觀個畫面都幾funny
睇字都覺得尷
石上真結局係做卡蓮嘅編輯
因為最近D漫畫都係鍾意比D要係前面搵伏筆既女角贏 大佛究竟係真退場定假退場 我已經唔敢肯定
哇 如果大佛成功上咗石上
咁御子咪第二個真妃
唔好喇掛
我覺得大佛依個時間去搵石上講呢堆野除左係可能佢真係放低左之外,重有機會同之後果個plan 有關
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞