True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
哪來的一致
巴打 邊度有得set
你用咩機?
要有腳定無腳?
咪關左新個個sidetone佢
想聽到自己把聲但唔開transparent
咁咪就係開定關 transparent mode嘅分別
聽開咩
即係仲有分master slave
你可以試下bud+ 通話都可以ok
既然兩邊都可以做master咁點解唔學Sony 咁兩邊同步由device收signal
nokia 8.1
無乜所謂 有腳無腳應用上有咩分別
白痴問題唔好笑我
有無腳純粹係外觀姐,無腳注定收音無有腳嘅咁好,你可以係上面留言搵翻,有條片有收音demo,無腳最強嘅Galaxy buds+始終都係比唔上有腳嘅airpods/liberty 2 air/ aukey,睇你點取捨
無anc需求嘅話就Galaxy buds+ ,收贈品$750左右夠做,長氣得黎睇片delay唔明顯,亦都算係好聲嗰批黎
餓得濟幫大家睇日本人點評價yamaha隻TW-E3A
https://www.youtube.com/watch?v=QgMQZIN61tI
‧型號係TW-E3A但盒面只會寫TW-E3
‧耳膠分SS、S、L同埋預先裝住既M size
.另外有舊膠可以套入耳機令佢更貼耳殼
‧音質:バランスがよく音の広がりが感じられる
唔識譯 感覺到平衡度高又廣闊既音域? 唔係玩開音響唔知咩感覺
‧能確實地聽到舒服既低音
‧listening care技術 (根據音量自動校EM)
‧操作按耳機上面既logo,非感應式
‧出街用兩日都冇斷過線

https://www.youtube.com/watch?v=NX2emByyujQ
‧充電盒既觸感似塑膠
‧戴上耳之後好似好大舊但其實唔多突核
‧裝着感普通,戴上去唔係塞入去而係fit喺耳既前面
‧好處:simple design - 輕、易帶出街、連接安定、唔容易誤觸按鈕
‧音質:中音靚,低音表現比較差(感覺上較平面)
‧市面上耳機大多強調低音,但yamaha唔選擇加味精而係如實咁反映返低音既音質
‧listening care技術令音質喺高低音量既表現都冇乜分別,唔洗特登提高音量聽盡所有野

https://www.youtube.com/watch?v=eWta84rQl2Y
(好處唔寫了)
‧壞處:好難知實際重有幾多電量(拎出黎用英文同你講battary high而唔係有燈比你睇)
‧壞處:專用apps功能貧乏 (剩係比你睇耳機電量、auto power off時間、listening care on/off)

利申:冇考過日能鳩譯
利申:上述只係TW-E3A既功能同表現,絕不等於E5A同E7A既表現,只供參考
今日去買咗CP360耳膠,即刻換上,隔音真係好好多,啲聲當堂唔同晒,聽得舒服咗好多。
我連續煲咗兩晚,電力真係強,不停播Flac,居然可以頂到12粒鐘先無電,當然夜晚無理過佢,繼續煲多佢兩三日就算。
今日去金聲買左nuarl n6,幾滿意
why not N6 pro?
上網睇pro中高音好d,not pro低音好d,我聽既野偏rock所以揀後者同埋平少少
耳機新手 有無ching可以介紹隻黎 budget預一千左右
聽男聲多 同埋想通話質素方面唔太差
backbeat pro 5100 好唔好
求借smt priority買mtw2
基本上可以講,要親通話,一係揀有腳,一係就Galaxy buds+ 有腳而行貨其實都係得platronics 5100 airpods Anker liberty 2 air 呢幾款
點睇noble falcon
琴日入手左mtw 2 想請問下佢隻聲好矇係咪要等佢開下聲先
通話麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞