True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
E7未定發售日
巴打們覺得jbl live300 tws如何?
岩岩入手左mtw2 好正好好聲
但唔知點解連極都連唔到個app 明明耳機已經成功連左電話重聽緊歌
但個app就話搵唔到device 有冇師兄試過咁
話說小弟入手左sabbat E12 Ultra
發現聽歌個陣有少少電流聲 (即係有d si si聲)
但因為有音樂所以唔係好覺
反而睇片如果個Youtuber係純講野 無音樂
D電流聲就好明顯
如果停左段片 d電流聲隔一陣又會無左
想問咁樣係咪正常
求熱心Ching解答thx
iPhone se2 2.5k筆直 想搵連結好啲 音質好啲 有冇推介
E8 3.0水貨
買jbl點解唔買翻akg
想問jabra elite active 75t伏唔伏
新手唔識,巴打講多小小?
help
因為其實jbl 同akg都係harman嘅,但通常都係jbl買喇叭akg買耳機 jbl耳機印象中好似唔多賣得
依家Buds+邊到入貨最抵
你藍牙個到唔好連LE-TW2
淨係連咗TW2先
之後再開App.

再唔得就試下Repair
如果音質為主,用apple機,唔揀AirPod 係咪mtw2最好?

聽講AirPod pro 聲一般,我冇試(因為iphone6 連唔到,但又想等12先換機)

高價位就應該mtw2啦?普偏聽講音質最好,但低音唔夠

如果底d價位就Nobel falcon? 但感覺佢係為android設計
咁樣乜都齋靠聽人講你會走好多冤枉路 唔親耳聽又唔睇下聲學知識淨識比錢,好可能到最後先發現其實自己係木耳唔洗買咁貴
有無巴打有airpod pro 同sony xm3 兩隻 想問邊隻好用d 依家用緊sony 但成日斷 唔知換唔換好 不過d聲真係好岩自己
一去試就要買,所以諗定邊幾款好,到時唔洗比人sell唔識既牌子

我都起碼聽到幾百蚊耳機同幾千既分別
1. Mtw唔係bass唔夠,係subbass偏少然後upper bass多翻 & 連iphone整體細聲左
2. Airpod係bass偏少
3. Iem音質暫時未有最好呢樣野,業界標準未統一,耳道掃描暫時得幾個牌子有,大家都按自己嘅信念黎調音,所以暫時只有最適合你自己嘅聲音
4. 排除呢排疑似連線出事嘅xm3,以下呢個list應該係比較多人話好聲嘅港行耳機
Mtw2
Anker liberty 2 pro
Buds+
Noble falcon
Nuarl n6 pro
B&o e8 3.0
Mw07+
話說有無人試過creative outlier gold? 長氣得黎耳機算細,有得掃描耳廓同埋有佢獨家app模擬環繞聲,好似幾有趣
多謝哂,參考下先
如果會戴耳機睇電影,airpod pro黎緊有update模擬7.1音效,臨場感勁好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞