True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
佢嘅ANC係冇乜用,降噪耳機嘅隔音無論好唔好都應該要有。但佢降噪效果唔好之餘仲搞到你好似成日開咗一半環境聲咁利申試過。

如果唔鍾意入耳式嘅話可以試下Track air+同AirPods Pro。其實佢哋嘅入耳深度係極低,只係輕輕Cover住個耳窿,唔會帶嚟異物感。而且係會有空氣嘅流通令到你耳道唔會好大壓力。

根據我自己嘅經驗,前者入耳程度係少於後者,不過AirPods Pro嗰粒耳膠中間冇卡扣,整體會再軟熟少少。可以去試下佢哋,或者你會鍾意。
多謝巴打 解釋得好詳盡
Sony WH XM3
完全唔入耳
之前係Amazon JP訂咗隻mtw2 $1800蚊
本身7月3號送到 尋日朝話扣唔到數 到我夜晚搞番 變左9月3先派到貨

搞到想cut咗佢
7月22發佈隻Galaxy buds live,半入耳,應該有anc
平,而且音質上代都唔差
Buds係打唔到電話
我用咗Buds+三個禮拜,音質唔錯(可能我用三叔手機可以行scalable codeC),通話都無咩問題,去街好少干擾,只係偶爾會好短咁嫉一下,噚日喺新城市廣場中庭就嫉咗幾下(0.X秒),算係咁。
通話都OK,聽人哋講嘢好清,人哋都無話聽唔到我講咩。
Buds就唔建議買,通話太差。
呢隻我都好期待
但好會連埋 note 20 出起碼8月先有
見到 個樣都幾有趣
睇下到時評測點再決定
暫時會揀track air+ or 呢隻新野
上星期買左sony wf-sp800n
跟耳鈎跑步都戴得穩
之前跑步用soul xs2
重量差唔多
係太舊d
用jabra active 65t
無啦啦細聲左2,3倍
有冇巴打知乜事
明明我都冇更新
呢到係咪冇IPHONE撚用MW07 PLUS
追完PO好似都冇乜人講
SBC喎
aptX and SBC
唔係ANDROID唔會諗佢
就係想知係咪connect好差
想問下有冇ching知邊度有得試mtw2? Thanks
貪心的小狗
應該唔會差呀話 話曬最低bitrate 19x kbps喎,未低到呢個範圍唔會斷,係延遲多啲姐
係Delay比較多
耳機有無掂過水? 睇下媒體音量有無開到限制
Spec同價錢同唔錯,唯獨係個size 都唔知sony啲人點諗野,乜柒都整到鬼咁大舊
真係好大舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞